ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ο «δεκάλογος» κατά του ιού από τον καθηγητή του ΜΙΤ Μ. Κέλλη (vid)

Κορονοϊός: Πρακτικές συμβουλές, σημαντικές αλήθειες και οι τρόποι προφύλαξης από έναν κορυφαίο Έλληνα επιστήμονα του Πανεπιστημίου ΜΙΤ.
Κορονοϊός: Ο «δεκάλογος» κατά του ιού από τον καθηγητή του ΜΙΤ Μ. Κέλλη (vid)

Κορονοϊός: Πρακτικές συμβουλές, σημαντικές αλήθειες και οι τρόποι προφύλαξης από έναν κορυφαίο Έλληνα επιστήμονα του Πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Στις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού ο Έλληνας καθηγητής του MIT Μανώλης Κέλλης αποκαλύπτει τις δικές του δέκα συμβουλές αυτοπροστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα

Αναλυτικά:

1. Ο ιός εξαπλώνεται ασυμπτωματικά. Για να περιοριστεί η εξάπλωσή του, περιορίστε στο ελάχιστο τις μεγάλες συναθροίσεις, τα ταξίδια, τις χειραψίες και μην αγγίζεται το πρόσωπό σας.

2. Ο κύριος λόγος που παραμένει χαμηλός ο παγκόσμιος αριθμός των κρουσμάτων, σχετίζεται με την επιστήμη, τον εντοπισμό, την αναγνώριση, τους ελέγχους, την ετοιμότητα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

3. Μην υποτιμάτε τον ιό, καθώς ο ρυθμός μετάδοσής του είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον της γρίπης. Μικρές διαφορές μπορούν να μετατρέψουν 10.000 θανάτους σε 50 εκατομμύρια θανάτους, οπότε μην τις υποτιμάτε.

4. Μη φοράτε μάσκα στο πρόσωπο, καθώς συσσωρεύονται μικρόβια τα οποία στη συνέχεια θα εξαπλωθούν στο πρόσωπό σας, στο σπίτι σας, στα αγαπημένα σας πρόσωπα, όταν τελικά βγάλετε τη μάσκα.

5. Εάν είστε άρρωστοι και έχετε μέτρια συμπτώματα γρίπης, μείνετε στο σπίτι αντί να πάτε στο νοσοκομείο το οποίο είναι απαραίτητο σε πιο σοβαρά περιστατικά.

6. Να καθαρίζετε κάθε επιφάνεια σαν να είναι μολυσμένη. Να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Ελαχιστοποιήστε τα αγγίγματα στο πρόσωπό σας. Αντικαταστήστε τις χειραψίες με σκουντήματα αγκώνα. Να αντιμετωπίζετε το κινητό σας σαν να είναι μόνιμα μολυσμένο, καθαρίστε το με αντισηπτικά μαντιλάκια και κρατήστε το μακριά από το κρεβάτι σας.

7. Όταν είμαστε παρανοϊκοί, μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την έκθεσή μας (στον κορωνοϊό) δίνοντας και την ευκαιρία στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει με μικρότερο αριθμό σοβαρών περιστατικών.

8. Τελικά, ο θερμός καιρός ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης των σωματιδίων του ιού, ότι ο καλύτερος εξαερισμός, ο περισσότερος χρόνος έξω, η περισσότερη έκθεση στον ήλιο τελικά θα περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

9. Είναι ωραίο να περνάς το χρόνο σου με την οικογένειά σου. Έχω την ευκαιρία να περάσω χρόνο με τους μαθητές μου, τη οικογένειά μου, τους στενούς μου φίλους, να μελετήσω, να κάνω αναρτήσεις (όπως αυτή) και να δουλέψω σε σημαντικά συγγράμματα και εργασίες. Είναι θαυμάσιο να επιβάλεις στον εαυτό σου μια απαγόρευση ταξιδιών και να στρέψεις ξανά την προσοχή σου στα σημαντικά.

10. Πάνω από όλα, στηρίξτε την επιστήμη, εμπιστευτείτε τις συμβουλές των ειδικών και εκτιμήστε τη μεγάλη σημασία της ιατρικής επιστήμης και του εντοπισμού (κρουσμάτων). Θα είχαμε δεκάδες εκατομμύρια θανάτους χωρίς αυτά, και θα αναρωτιόμασταν γιατί οι θεοί μας έχουν θυμώσει τόσο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ο «δεκάλογος» κατά του ιού από τον καθηγητή του ΜΙΤ Μ. Κέλλη (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.