ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Κορέα: Ο Ντάνιελ μας αποκαλύπτει την εφαρμογή που εντοπίζει ποιος έχει τον ιό!

Μιλήσαμε με κάτοικο της Daegu στη Νότια Κορέα...
Κορονοϊός – Κορέα: Ο Ντάνιελ μας αποκαλύπτει την εφαρμογή που εντοπίζει ποιος έχει τον ιό!

Κορονοϊός – Κορέα: Μία κουβέντα με τον φίλο Ντάνιελ από τη Νότια Κορέα. Ο Ντάνιελ ζει στη Daegu της Νότιας Κορέας. Εργάζεται από το σπίτι του για μια πολυεθνική και μας περιγράφει εν συντομία το τι συμβαίνει εκεί.

Η κυβέρνηση έχει αυξήσει τα τεστ για τον κορονοϊό τα οποία γίνονται στο δρόμο σταματώντας τους οδηγούς. Την ίδια ώρα η χώρα έχει αυξήσει ραγδαία την παραγωγή σε μάσκες, αναπνευστηρες και κρεβάτια που θα υποδεχθούν αρρώστους.

Τα μέλη της τοπικής εκκλησίας της Daegu που ξεκίνησε η εξάπλωση το κορονοϊου υποβλήθηκαν σε τεστ που σε κάποια από αυτά υποστηρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε και βία!

Περισσότερο από 1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εξεταστεί για τον ιό και ταυτόχρονα τα στοιχεία τους έχουν ενημερωθεί στους καταλόγους της κυβέρνησης αλλά και προωθηθεί σε ειδική εφαρμογή για smartphones όπου παρακολουθείς real time αν σε πλησιάζει φορέας του ιού.

Δεν είναι μόνο μία η εφαρμογή αυτή, μία απ’ αυτές είναι η «Corona 100m». Και από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τώρα μετράει 1 εκατομμύριο downloads!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός: Ανακοινώνονται πιο αυστηρά μέτρα – Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Αρχικά η εμβέλεια της εφαρμογής ήταν στα 50 μέτρα αλλά συνεχώς βελτιώνεται. Όπως μας λέει ο Ντάνιελ πρόκειται για ένα κανονικό big brother. Το οποίο όμως πολλοί το θεωρούν επιτυχημένο αν αναλογιστούμε ότι τα περίπου δέκα χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πλέον «ορατά» σε όλους.

Κορονοϊός – Κορέα: Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει σε καραντίνα. Η Κυβέρνηση επεξεργάζεται τα στοιχεία της εφαρμογής και παρατηρώντας μια κινητικότητα σε αριθμό βημάτων των χρηστών, ανοίγει σιγά-σιγά σχετικά καταστήματα.

Παράλληλα οι ομάδες υγείας μελετάνε συμπεριφορές του πλήθους. Αποτελεσματικότητα χρήσης μασκών, ενώ δίνει και οδηγίες προς τους πολίτες όπως για παράδειγμα να καλούν το ασανσέρ με χρήση οδοντογλυφιδας κατά το πάτημα του κουμπιού!

Τα νούμερα που αξιοποιεί η κυβέρνηση δε δημοσιεύονται επίσημα, αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι μιλάμε για ένα είδος τεχνητής νοημοσύνης.

Από τη μία είναι κοινή ομολογία πως η Κορέα τα πάει πολύ καλά στο θέμα του κορονοϊού σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά από την άλλη θεωρείται δεδομένο ότι σύντομα θα χτυπηθεί άσχημα από τον ιό. Ο ιός έχει φτάσει στη Σεούλ και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Φοβούνται ότι ο εξοπλισμός τους ίσως δεν επαρκεί ακόμα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη παραπέρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Κορέα: Ο Ντάνιελ μας αποκαλύπτει την εφαρμογή που εντοπίζει ποιος έχει τον ιό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Δημήτρης Μαργωμένος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.