ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνα: Εμφανίστηκε ο θανατηφόρος ιός «Hantavirus», ήδη ένας νεκρός! (pic)

Πρώτος νεκρός από τον ιό «Hantavirus»...
Κίνα: Εμφανίστηκε ο θανατηφόρος ιός «Hantavirus», ήδη ένας νεκρός! (pic)

Από την Κίνα ξεκίνησε ο κορονοϊός και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη και από το ίδιο μέρος επανεμφανίστηκε ένας ιός επίσης επικίνδυνος! Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «usatoday», αναφέρει ότι στην Κίνα υπήρξε νεκρός από τον ιό «Hantavirus»!

Μάλιστα ο άνδρας που πέθανε από τον ιό αυτόν ήταν μέσα σε λεωφορείο στην επαρχία Γουχάν που βρίσκεται στην Κίνα, μαζί με άλλους 32 επιβάτες. Και αμέσως οι υπόλοιποι επιβάτες υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν επίσης νοσήσει.

Σε αντίθεση με τον κορωναϊό, οι άνθρωποι που προσβάλλονται από τον συγκεκριμένο ιό έχουν έρθει σε επαφή με τρωκτικά που μεταφέρουν τον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ελλάδα: 20 νεκροί – 45 διασωληνωμένοι (vid)

«Η μόλυνση από τρωκτικά μέσα και γύρω από το σπίτι παραμένει ο πρωταρχικός κίνδυνος για έκθεση σε hantavirus. Ακόμη και υγιή άτομα διατρέχουν κίνδυνο για μόλυνση με HPS εάν εκτεθούν στον ιό.

Οι ιοί HPS που απαντώνται στην αμερικανική Ήπειρο ως ιοί του “Νέου Κόσμου” και μπορούν να προκαλέσουν οξύ πνευμονικό σύνδρομο. Επίσης, άλλη κατηγορία ιών HPS, γνωστοί ως ιοί του “παλαιού Κόσμου”, οι οποίοι απαντώνται στην Ευρώπη και την Ασία, μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγικό πυρετό με νεφρικό σύνδρομο», αναφέρεται στον ιστότοπο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων [CDC].

Ο ιός βρίσκεται στο σάλιο, τα ούρα και τα περιττώματα των τρωκτικών. Μολονότι το HPS δεν μπορεί να μεταφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, μπορεί να συμβεί αν κάποιος αγγίξει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα, αφού προηγούμενως έχει αγγίξει ούρα ή κόπρανα τρωκτικών.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι με τους οποίους τα τρωκτικά μπορούν να εξαπλώσουν τον ιό, όπως για παράδειγμα αν δαγκώσουν κάποιον. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνθρωποι μπορεί επίσης να αρρωστήσουν, εάν φάνε τρόφιμα μολυσμένα από ούρα ή περιτώμματα τρωκτικών.

Το CDC λέει ότι τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, πυρετό και μυϊκούς πόνους, ειδικά στις μεγάλες μυϊκές ομάδες – μηρούς, γοφούς, πλάτη και ώμους. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν πονοκέφαλοι, ζάλη, ρίγη και κοιλιακά προβλήματα, όπως ναυτία, έμετος, διάρροια και κοιλιακό άλγος.

Περίπου το 50% των ασθενών με HPS εμφανίζουν αυτά τα συμπτώματα, αναφέρει η CDC.

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία ή εμβόλιο. Ωστόσο, «γνωρίζουμε ότι εάν τα μολυσμένα άτομα εντοπιστούν νωρίς και λάβουν ιατρική περίθαλψη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας τους. Στην εντατική φροντίδα, οι ασθενείς λαμβάνουν οξυγονοθεραπεία, για να βοηθηθούν στην περίπτωση σοβαρής αναπνευστικής δυσκολίας», προσθέτει η CDC.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: «Σαφάρι» ελέγχων από την Τροχαία: 6.000 αλκοτέστ παραμονή Χριστουγέννων – Ένας πήγε αυτόφωρο

«Σαφάρι» ελέγχων από την Τροχαία: 6.000 αλκοτέστ παραμονή Χριστουγέννων – Ένας πήγε αυτόφωρο

Ένας από τους 87 οδηγούς που έπιασαν τα αλκοοτεστ, είχε πάνω από το όριο των 0,60 και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη στο Πικέρμι

Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη στο Πικέρμι

Η οικογένεια του νεαρού οδηγού μοτοσικλέτας κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής – Δεν εξετάζεται παράταση

Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής – Δεν εξετάζεται παράταση

Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για παράταση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων

Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων

Silver Alert στις Σέρρες για την εξαφάνιση του 45χρονου Κωνσταντίνου Γκίνη, διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων. Έκκληση για βοήθεια στον εντοπισμό του.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χρυσό, λίβανο και σμύρνα Του προσφέραμε κι εκείνος μας ανταπέδωσε τη Βασιλεία των Ουρανών - Η Βηθλεέμ άνοιξε τη νέα Εδέμ

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που πλήττει ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες, άδικος αποκλεισμός τους από το επίδομα παιδιού (Α21).

Κοινωνία
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

Ο K.Ανεστίδης απαντά για τις φερόμενες παράνομες επιδοτήσεις: «Με πήραν 50 τηλέφωνα από το Μαξίμου – Συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών»

«Όταν είδαν ότι δεν τσιμπάω, σου λέει τώρα θα τον θάψουμε - Με κατηγορούν γιατί λέω αλήθειες ενώ είμαι νεοδημοκράτης απ' τα γεννοφάσκια μου»

Κοινωνία