ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ψυχή είναι αθάνατη

Η ιστορικός διεθνολόγος Ειρήνη Α Κουτάκη γράφει για την ψυχή η οποία δεν ανήκει σε καμία νέα τάξη, σε κανένα πραξικόπημα, γιατί είναι αθάνατη.
Η ψυχή είναι αθάνατη

Άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους με τα μέτρα που εφαρμόζονται. Παράπονα ακούγονται για την ενδοοικογενειακή βία. Παιδιά έχουν πάθει κατάθλιψη και μαζί τους κάποιοι γονείς με ψυχολογικά προβλήματα εκφράζουν παράπονα. Το χαμόγελο έσβησε από τα χείλη, δεν έχουμε ελπίδα. Ζούμε στο φόβο και στον τρόμο.

Από την άλλη, οι Κινέζοι έχουν στην ουσία, ανακάμψει, και η οικονομία τους παίρνει θάρρος που τώρα μας πουλάνε μάσκες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, με πρόφαση τον ιό, ο στρατός απειλεί και τα ανθρώπινα δικαιώματα πνίγονται. Ιερείς δέχονται πόλεμο, συλλήψεις, ανακρίσεις, δημοσιογράφους που βάζουν μία φωτογραφία από άγνωστη ημερομηνία με διάφορες βλάσφημες περιγραφές από κάτω και αναληθή στοιχεία.

Γιατροί μας λένε ότι οι άνθρωποι στην Ιταλία είχαν κυρίως πνευμονολογικά προβλήματα αλλά και φίλος που ζει στην Ιταλία, στο επίκεντρο του θέματος, επιβεβαιώνει τα στοιχεία.

Έχουμε ακούσει αξιόλογους γιατρούς να μιλάνε για το ζήτημα και στο εξωτερικό, και ξεκάθαρα έχουν εκφράσει τα οικονομικά συμφέροντα στην υπόθεση. Είναι λογικό αφού ποτέ δεν κλειστήκαμε στα σπίτια μας για παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν μας δίνουν στοιχεία των θανάτων, φωτογραφίες, ονόματα, πληροφορίες και δεν μιλάω για φωτογραφίες του τύπου, διαφήμιση ιού και θανάτου με φωτογραφίες από το 2013 η οτιδήποτε άλλο…αληθινές και έγκυρες πηγές θέλουμε. Όταν έγιναν διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις, είδαμε ξανά ξαι ξανά, φωτογραφίες, πληροφορίες, στοιχεία. Ούτε θέλω να δω 1-2 άτομα να μιλάνε για τον ιό, ούτε με εντυπωσιάζει η όποια προπαγάνδα.

Είναι επικίνδυνο όταν κάποιοι δημοσιογράφοι καταπατούν δεοντολογικά ζητήματα και αγκαλιάζουν την συκοφαντία. Δεν πιστεύεις φίλε; πρόβλημα σου… αλλά μην κάνεις ζημιά σε άτομα που πιστεύουν με όλη τους την ψυχή. Εσένα, εάν το παιδί σου είχε σοβαρό θέμα, και ο γιατρός είχε την θεραπεία, θα σου άρεσε να κάνει κάποιος τα πάντα για να μην θεραπευτεί το παιδί σου μόνο και μόνο επειδή έχει άλλη άποψη; Εντάξει, θες να φας, λες ψέματα μην σε διώξουν… για πόσο; Μεθαύριο θα σε διώξουν έτσι κι αλλιώς, εσύ γιατί τους υποστηρίζεις τόσο; Θα ζεις για πάντα εδώ;

Διαβάζω ειδήσεις του τύπου, Ιερέας κόλλησε, Ιερέας νομίζει ότι είναι πάνω από τον νόμο. Ποιο νόμο υποστηρίζεις εσύ όταν καταπατάς τα ανθρώπινα δικαιώματα σε παγκόσμια κατάσταση; Δεν θα με πείσεις ποτέ γιατί όλα πρέπει να κλείσουν σύμφωνα με την λογική αυτή. Πας εσύ για λάδι στο σουπερμάρκετ και ο άλλος βήχει πάνω σου σαν περνάς… αλλά….. το τσιγάρο, τσιγάρο! Μπορείς να πας στο περίπτερο.. ο καφές, καφές…! Αρκεί να μην πάει ο άλλος να εκφράσει την πίστη του.. Τι ιός είναι αυτός που κάνει τόσες διακρίσεις; Τα κανάλια με τόσο κόσμο μέσα; Πως λειτουργούν ακόμα; Οι πολιτικοί κυκλοφορούν γιατί ο ιός δεν προσβάλλει τη βουλή.

Από εβδομάδα σε εβδομάδα έχουμε παράταση με τα μέτρα… και μέχρι πότε και για πόσο, υπό ποιες συνθήκες; Μήπως να αναρωτηθούμε γιατί ουδείς απαγόρευσε το σεξ που μεταδίδει 1002 ασθένειες; Κατά τα άλλα, όσο πλησιάζει Η Ανάσταση, τόσο πιο αυστηρά θα είναι και τα μέτρα. Μετά την Ανάσταση, όλοι θα ηρεμήσουν, αλλά με μέτρο, έτσι για να μας χαλάσουν το κέφι μέχρι Την Ανάληψη και όποιος Ιερέας μπορεί να μας πει για την παγκόσμια τάξη των πραγμάτων, τις μασονίες, τα συμφέροντα αυτού του κόσμου, να μην έχει το δικαίωμα. Ο δε πιστός να θυμώνει, να σκανδαλίζεται και μεθαύριο που δεν θα εμπιστεύεται πια τον Ιερέα, κανείς δεν θα μαθαίνει πια τίποτα.

Αντί να είμαι στο Λονδίνο σε νοσοκομείο για σοβαρό θέμα υγείας, περιμένω άσκοπα για καλύτερες μέρες. Βλέπω τη χώρα να έχει παντού εισβολείς δίχως χαρτιά, δίχως υγεία, που βρίζουν, και ακόμα χτυπούν, συνέλληνες.

Πολύ εύστοχα ρώτησε φίλη, εάν νοιάζονται για μας όλοι, γιατί δεν υπάρχουν μέτρα στα τσιγάρα, στα ποτά; Τόσα δυστυχήματα γίνονται κάθε χρόνο. Προσωπικά, έχω αλλεργική αντίδραση στο τσιγάρο και είμαι χρόνια δίχως πληρωμή γιατί όπου δούλευα, κάπνιζαν, ακόμα και σε ξένο ιδιωτικό σχολείο.

Ένας 30χρονος ρωτάει γιατί τόση καταστροφή στον πλανήτη μας, για να μας πουν τώρα ότι όλα είναι για το καλό μας;

Όσο ακούμε συκοφαντικές ειδήσεις, όσο κι εάν έχουμε αόριστες περιγραφές, δεν πρόκειται αυτός που πραγματικά αγαπάει Τον Θεό του, την πατρίδα του, να πιστέψει την παραλογία που βιώνουμε. Η ψυχή δεν ανήκει σε καμία νέα τάξη, σε κανένα πραξικόπημα, γιατί είναι αθάνατη.

Ειρήνη Α Κουτάκη
Ιστορικός Διεθνολόγος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ψυχή είναι αθάνατη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.