ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόρια: Οι εκκλησίες θυμίζουν μετά τους βανδαλισμούς αυτές της κατεχόμενης Κύπρου

Οι εικόνες που δημοσίευσε ένας χρήστης του Facebook από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στην Μόρια σου προκαλούν θλίψη.  Όλο και πιο συχνά έρχονται εικόνες από την Μυτιλήνη με εκκλησίες που έχουν υποστεί βανδαλισμούς από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί. Οι εκκλησίες μοιάζουν με εκείνες της κατεχόμενης Κύπρου και τα λόγια περισσεύουν...
Μόρια: Οι εκκλησίες θυμίζουν μετά τους βανδαλισμούς αυτές της κατεχόμενης Κύπρου

Οι εικόνες που δημοσίευσε ένας χρήστης του Facebook από την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στην Μόρια σου προκαλούν θλίψη. 

Όλο και πιο συχνά έρχονται εικόνες από την Μυτιλήνη με εκκλησίες που έχουν υποστεί βανδαλισμούς από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο νησί.

Οι εκκλησίες μοιάζουν με εκείνες της κατεχόμενης Κύπρου και τα λόγια περισσεύουν ότι βλέπει κανείς αυτές τις θλιβερές εικόνες.

Ο κάτοικος που δημοσίευσε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες από τις εκκλησίες στη Μόρια έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα: «Στην Αγία Αικατερίνη της Μόριας οι εικόνες μαζεύτηκαν σήμερα μετά τα συνεχόμενα σπασίματα και το κτήριο έπαψε να είναι τόπος λατρείας.

Από τον Άγιο Ιωάννη είχαν μαζευτεί δύο χρόνια πριν για τον ίδιο λόγο. Από τον Άγιο Γεώργιο δε χρειάστηκε να μαζευτεί κάτι, τις είχαν σπάσει όλες.

Οι εκκλησίες μας απέκτησαν την όψη που έχουν οι χριστιανικοί ναοί στην Κατεχόμενη Κύπρο.

Το χωριό μας λεηλατείται και το νησί μας κινδυνεύει. Οι περισσότεροι κάτοικοι δε φαίνεται να έχουν καταλάβει ακόμα τι συμβαίνει και συνεχίζουν αστειεύονται με τα περιοριστικά μέτρα ή να φωτογραφίζουν τα κουλουράκια που πλάθουν στο σπίτι.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μόρια: Οι εκκλησίες θυμίζουν μετά τους βανδαλισμούς αυτές της κατεχόμενης Κύπρου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.