ΚΟΣΜΟΣ

Πομπέο για Κίνα: «Γνωστή για την ιστορία της να μολύνει τον κόσμο…»

Δείτε τι δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Πομπέο για Κίνα: «Γνωστή για την ιστορία της να μολύνει τον κόσμο…»

ΗΠΑΚίνα: Ο Μάικ Πομπέο συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε βαριές κουβέντες, αφού προσέβαλε την Ιστορία του κράτους που ξεπήδησε ο νέος κορονοϊός.

«Υπάρχουν τεράστιες αποδείξεις ότι από εκεί προήλθε. Η Κίνα είναι γνωστή για την ιστορία της να μολύνει τον κόσμο και να χρησιμοποιεί εργαστήρια που δεν τηρούν τους κανόνες

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ενός ιού που προήλθε από κινεζικά εργαστήρια», ήταν μερικά από τα λόγια του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

ΗΠΑ – Κίνα: «Έτσι ξεκίνησε ο κορονοϊός στην Κίνα»

Ο Πομπέο αρνήθηκε να απαντήσει εάν πιστεύει πως ο ιός απελευθερώθηκε εσκεμμένα από το Πεκίνο.

Αντίθετα, ανέφερε πως λυπάται για την έλλειψη συνεργασίας των κινεζικών αρχών, προκειμένου να ριχτεί φως στην προέλευση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, είπε: «Συνεχίζουν να εμποδίζουν την πρόσβαση στους Δυτικούς, σε καλύτερους γιατρούς. Πρέπει να μπορέσουμε να πάμε εκεί κάτω. Δεν έχουμε τα δείγματα ιού τα οποία χρειαζόμαστε».

Στο μεταξύ οι Αμερικανοί επανέρχονται δειλά-δειλά στην καθημερινότητα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πομπέο για Κίνα: «Γνωστή για την ιστορία της να μολύνει τον κόσμο…»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.