ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

Κορονοϊός κρούσματα: Ρεκόρ! Ας πανικοβληθούμε όλοι μαζί αδέρφια!

Ρεκόρ κρουσμάτων λέει. Πώς ορίζεται το ρεκόρ όμως;
Κορονοϊός κρούσματα: Ρεκόρ! Ας πανικοβληθούμε όλοι μαζί αδέρφια!

Η μηχανή πανικού είναι πολύ καλά λαδωμένη και δουλεύει στο φουλ. Εκπέμπει ακτινοβολία τρόμου και οι Έλληνες πολίτες έχουν υποστεί υπερέκθεση σε αυτή. Το τελευταίο συντονισμένο «χτύπημα» ήταν το… ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα μας.

Πλέον είναι (σχεδόν) άπαντες πεπεισμένοι. Η κατάσταση έχει αρχίσει και… ξεφεύγει. Είχαν απόλυτο δίκιο σε όσα έλεγαν! Υπάρχει αμφιβολία; Εκφράζεται πουθενά αυτοί; Παρότι τα σημάδια είναι μπροστά στα μάτια μας αρνούμαστε να το δούμε. Μένουμε απευθείας στο σύνθημα που ενώνει σχεδόν όλα τα μέσα: «Ο κορονοϊός είναι εδώ ενωμένος δυνατός!» και μας απειλεί. Μάσκες, αποστάσεις, προσοχή, ατομική ευθύνη, μέτρα, τοπικά lockdowns, ωράρια και πάει λέγοντας. Ο πανικός και ο φόβος έχει μπολιάσει στο κεφάλι μας για τα καλά.

Ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας έλεγε την περίοδο της «κλεισούρας» πως είναι πιθανό να έχουμε και 10.000 κρούσματα, αλλά δε γίνονται πολλά τεστ. Πλέον ο κόσμος κυκλοφορεί, τα τεστ έχουν πολλαπλασιαστεί (έως και δέκα φορές παραπάνω τη μέρα σε σχέση με εκείνη την περίοδο), αλλά εμείς έχουμε… ρεκόρ. Οι αριθμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με τρόπο ώστε να μη λένε όλη την αλήθεια.

Πώς δηλαδή έχουμε ρεκόρ; Σε απόλυτα μαθηματικά θα έπρεπε να έχουμε ρεκόρ και να ισχύει, αν κάναμε τον ίδιο αριθμό τεστ κάθε μέρα; Ή έστω η αναλογία (τεστ – κρούσματα) να είναι τέτοια που το ποσοστό να είναι το μεγαλύτερο ως σήμερα; Συμβαίνει κάτι τέτοιο; Όχι! Ποιο ήταν το σημερινό νούμερο είπαμε; 262. Οποιαδήποτε μέρα μπορούμε να κάνουμε τεστ μέχρι να το ξεπεράσουμε, αν θέλουμε… Για να ξέρουμε και τι λέμε.

Ο καθένας μπορεί να είναι καχύποπτος ως προς αυτό. Για ποιο λόγο ανακοινώθηκαν δύο ώρες μετά το συνηθισμένο; Για ποιο λόγο δεν είχαμε χάρτη ανάλυσης των κρουσμάτων; Ας μη συνεχίσουμε…

Εξάλλου, δεν είναι καιρός για θεωρίες συνωμοσίας και κυνήγι μαγισσών. Ας ελπίσουμε πως αυτά τα έχουμε ξεπεράσει. Ο κορονοϊός δεν είναι μια αόρατη κατάσταση. Δεν λέμε πως πρέπει να το πάρουμε αψήφιστα. Αλλά τα πιο βασικά μέτρα που πρέπει να πάρει ο καθένας είναι να αποφεύγει τα κρούσματα διασποράς πανικού και να παίρνει αποστάσεις. Αποστάσεις από το φόβο και την υπερβολή με την οποία προβάλλονται τα θέματα που αφορούν τον covid19. Κυριαρχεί που κυριαρχεί η τρομολαγνεία, αν την αφήσουμε να εγκατασταθεί στην καθημερινότητά μας, τότε θα μιλάμε για πανδημία! Χωρίς… αυτάκια αυτή τη φορά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός κρούσματα: Ρεκόρ! Ας πανικοβληθούμε όλοι μαζί αδέρφια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…