ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία – Ερντογάν: Διαστημικές δοκιμές πυραύλων υγρού καυσίμου

Διαστημικές δοκιμές πυραύλων υγρού καυσίμου, που αναπτύχθηκε στην Τουρκία ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε το Κέντρο Εκτόξευσης Πυραύλων, Διαστημικών Συστημάτων και Προηγμένων Τεχνολογιών της τουρκικής βιομηχανίας Roketsan Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως τα τελευταία 18 χρόνια η Τουρκία έκανε μεγάλα βήματα στο πεδίο...
Τουρκία – Ερντογάν: Διαστημικές δοκιμές πυραύλων υγρού καυσίμου

Διαστημικές δοκιμές πυραύλων υγρού καυσίμου, που αναπτύχθηκε στην Τουρκία ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε το Κέντρο Εκτόξευσης Πυραύλων, Διαστημικών Συστημάτων και Προηγμένων Τεχνολογιών της τουρκικής βιομηχανίας Roketsan

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως τα τελευταία 18 χρόνια η Τουρκία έκανε μεγάλα βήματα στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας και τόνισε:

*Ενώ το 2002 παρήγαμε 62 αμυντικά σχέδια σήμερα ο αριθμός αυτός ανήλθε στα 700», είπε χαρακτηριστικά.

*Η Τουρκία είναι μια από τις 3-4 χώρες του κόσμου στην παραγωγή εξοπλισμένων και μη εξοπλισμένων μη επανδρωμένων αεροχημάτων.

*Πιστεύω πως θα μεταφέρουμε τη χώρα μας στην κορυφή των γιγάντων στην αμυντική βιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φουλ για σύγκρουση Γαλλίας – Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Αφού επισήμανε πως ο Αντιπλοικός Πύραυλος έκανε την Τουρκία να συμπεριληφθεί ανάμεσα στις 5 χώρες που μπορούν να παράγουν τέτοια τεχνολογία, υποστήριξε πως ξεκινούν δοκιμές τεχνολογίας κινητήρα πυραύλων υγρού καυσίμου.

Οι κινητήρες των πυραύλων χρησιμοποιούν κυρίως δύο είδη καυσίμων, στερεά και υγρά. Τα στερεά καύσιμα είναι απλούστερα και έχουν χαμηλό κόστος, ωστόσο έχουν χαμηλές επιδόσεις και είναι ανεξέλεγκτα μετά την ανάφλεξη.

Τα υγρά καύσιμα έχουν υψηλότερες επιδόσεις και είναι ελεγχόμενα, αλλά τα συστήματα είναι πολύπλοκα και απαιτούν μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Μάλιστα, μερικά από τα υγρά καύσιμα είναι πολύ τοξικά για τον άνθρωπο και επικίνδυνα για το περιβάλλον.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά:

«Θα ξεκινήσουμε τις διαστημικές δοκιμές της τεχνολογίας του κινητήρα πυραύλων υγρού καυσίμου που αναπτύχθηκε στην Τουρκία».

Πηγή: armyvoice.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία – Ερντογάν: Διαστημικές δοκιμές πυραύλων υγρού καυσίμου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.