ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν για Μακρόν: Είναι ένας ανίκανος, φιλόδοξος

Κατά του Εμανουέλ Μακρόν καταφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεδιάσκεψη με τους τοπικούς επικεφαλής του κόμματός του. Ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε την εξωτερική πολιτική που ασκεί και καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον του αρχηγού του γαλλικού κράτους. Μεταξύ άλλων είπε: «Γιατί η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, αναρωτιούνται ορισμένοι. Αν η Τουρκία...
Ερντογάν για Μακρόν: Είναι ένας ανίκανος, φιλόδοξος

Κατά του Εμανουέλ Μακρόν καταφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεδιάσκεψη με τους τοπικούς επικεφαλής του κόμματός του.

Ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε την εξωτερική πολιτική που ασκεί και καταφέρθηκε ιδιαίτερα εναντίον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Μεταξύ άλλων είπε: «Γιατί η Τουρκία βρίσκεται στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, αναρωτιούνται ορισμένοι.

Αν η Τουρκία τα εγκατέλειπε όλα, η Γαλλία θα μπορούσε άραγε να απαλλαγεί από την αναταραχή που ο ανίκανος φιλόδοξος που την κυβερνά έχει προκαλέσει και να αγκαλιάσει μια πολιτική της λογικής;»

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τις χώρες της περιοχής και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι στήνουν «παγίδες» στην Τουρκία και έχουν τους δικούς τους «υπολογισμούς» σχετικά με την περιοχή.

«Με τη στήριξη του έθνους μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλό, δίκαιο και ευεργετικό για τη χώρα μας», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεδιάσκεψη που είχαν την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ, με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε ανυποχώρητος στις θέσεις του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας, ο κ. Ερντογάν τόνισε πως η χώρα του θα συνεχίσει να υπερασπίζεται μέχρι τέλους τα δικαιώματα της στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων αρκεί να υπάρχει «δίκαιη προσέγγιση» στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερντογάν για Μακρόν: Είναι ένας ανίκανος, φιλόδοξος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.