ΑΡΗΣ

Γιοχάν Μπεναλουάν: Ο νέος ηγέτης της άμυνας του Άρη σε δράση (vids+stats)

Η πορεία της καριέρας του μέσα από στατιστικά και βίντεο.
Γιοχάν Μπεναλουάν: Ο νέος ηγέτης της άμυνας του Άρη σε δράση (vids+stats)

Η επιλογή του Άρη για το κέντρο της άμυνας ήταν τελικά ο Γιοχάν Μπεναλουάν, με το Sportime να αποκαλύπτει πρώτο την είδηση της μεταγραφής και την ΠΑΕ Άρης να επιβεβαιώνει μετά από λίγη ώρα τη συμφωνία της τόσο με τον παίκτη όσο και με την τελευταία ομάδα του τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Μπεναλουάν είναι ένας ποδοσφαιριστής με πλούσιο βιογραφικό από κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης όπως το γαλλικό, το αγγλικό και το ιταλικό.

Ο Άρης βάζει στο δυναμικό του έναν ποδοσφαιριστή που διαθέτει την ικανότητα να παίζει και στις δύο θέσεις των στόπερ, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις και ως οπισθοφύλακας. Πρόκειται για έναν μεγαλόσωμα και δυνατό ποδοσφαιριστή με ύψος 1,85μ. σαφώς πιο ποιοτικό και πιο ικανό από αυτούς που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Άρης στο κέντρο της άμυνάς του.

Είναι γεννημένος στο Bagnols-sur-Cèze της Γαλλίας (στις 28 Μαρτίου του 1987) ωστόσο διαθέτει και την υπηκοότητα της Τυνησίας καθότι κατάγεται από εκεί.

Ο 33χρονος Μπεναλουάν αποτελεί «προϊόν» της Σεντ Ετιέν από τις ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε το 2005 για να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα το 2007.

Με την γαλλική ομάδα μέτρησε 80 συμμετοχές και τρία γκολ για να μεταπηδήσει εν συνεχεία στην Τσεζένα το καλοκαίρι του 2010 για να αγωνιστεί στη Serie A. Θα φορέσει τη φανέλα της Τσεζένα για δύο χρόνια και θα «γράψει» 36 συμμετοχές με ένα γκολ, ενώ θα ακολουθήσει ο δανεισμός του στην Πάρμα το καλοκαίρι του 2012.

Ένα έτος αργότερα η Πάρμα απέκτησε τα δικαιώματά του υπογράφοντας μαζί του πενταετές συμβόλαιο. Τελικά στο ιταλικό κλαμπ παρέμεινε ως τον Γενάρη του 2014 μετρώντας 27 παιχνίδια με ένα γκολ, καθώς στη συνέχεια παραχωρήθηκε δοθεί δανεικός στην Αταλάντα για 1,5 χρόνο. Με την ομάδα του Μπέργκαμο θα προσθέσει στο ενεργητικό του ακόμη 47 συμμετοχές με ένα γκολ.

Η μεταγραφή στην πρωταθλήτρια Λέστερ

Η πιο «ηχηρή» μεταγραφή της καριέρας του ήταν το καλοκαίρι του 2015. Η Λέστερ βγάζει από το πορτοφόλι το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ και τον κάνει δικό της για τα τέσσερα επόμενα χρόνια.

Στον αγγλικό σύλλογο δεν κατάφερε όμως να κερδίσει θέση βασικού, ήταν πάντως στην ομάδα της περιόδου 2015-16 η οποία έριξε… βόμβα κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Premier League. O ίδιος είδε το όνομα του σε φύλλο αγώνα τέσσερις φορές εκείνο το έτος.

Στη Λέστερ ο Μπεναλουάν αγωνίστηκε συνολικά σε 29 ματς, ενώ υπήρξε κι ένας ενδιάμεσος εξάμηνος δανεισμός του στην Φιορεντίνα, όμως ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί καθόλου.

Τον Γενάρη του 2019 βρέθηκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ, καταγράφοντας 14 συμμετοχές το πρώτο εξάμηνο, όμως πέρσι αγωνίστηκε σε μόλις δυο παιχνίδια.

Πλέον έρχεται στον Άρη για να γίνει ηγέτης της άμυνας και να της προσδώσει την εμπειρία, την ποιότητα και τη σταθερότητα που ομολογουμένως χρειάζεται.

Αναλυτικά οι συμμετοχές του Μπεναλουανέ στα πρωταθλήματα στα οποία έχει αγωνιστεί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιοχάν Μπεναλουάν: Ο νέος ηγέτης της άμυνας του Άρη σε δράση (vids+stats)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.