ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Λαμβάνει πειραματικό «κοκτέιλ» φαρμάκων με ρεμδεσιβίρη – Τι ακριβώς είναι

Ένα πειραματικό «κοκτέιλ» φαρμάκων με ρεμδεσιβίρη λαμβάνει ως θεραπεία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη διάγνωσή του με κορονοϊό και τη μεταφορά του, με στρατιωτικό ελικόπτερο, στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Walter Reed», προκειμένου να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Σε ανακοίνωσή του, που αναρτήθηκε στο Twitter από εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο γιατρός του προέδρου...
Τραμπ: Λαμβάνει πειραματικό «κοκτέιλ» φαρμάκων με ρεμδεσιβίρη – Τι ακριβώς είναι

Ένα πειραματικό «κοκτέιλ» φαρμάκων με ρεμδεσιβίρη λαμβάνει ως θεραπεία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη διάγνωσή του με κορονοϊό και τη μεταφορά του, με στρατιωτικό ελικόπτερο, στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Walter Reed», προκειμένου να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Σε ανακοίνωσή του, που αναρτήθηκε στο Twitter από εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Με χαρά αναφέρω ότι ο πρόεδρος τα πάει πολύ καλά. Δεν χρειάζεται συμπληρωματικό οξυγόνο, αλλά σε συνεννόηση με ειδικούς επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τη θεραπεία με χορήγηση ρεμδεσιβίρης. Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο και ξεκουράζεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραμπ-κορονοϊός: Με πυρετό στο νοσοκομείο! (vid)

Νωρίτερα, ο γιατρός ανακοίνωσε ότι στον Τραμπ χορηγήθηκε επίσης πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων. Ειδικότερα, έλαβε δόση οκτώ γραμμαρίων ως προληπτικό μέτρο, ενώ του χορηγήθηκε ψευδάργυρος, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μεταλατονίνη και ασπιρίνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η ρεμδεσιβίρη, που χρησιμοποιείται πειραματικά και για ασθενείς με Έμπολα, έχει τη δυνατότητα να μειώνει τον χρόνο ίασης του ασθενούς στις 11 ημέρες -τέσσερις λιγότερες, δηλαδή, σε σχέση με τον χρόνο αποκατάστασης όσων δεν λαμβάνουν την συγκεκριμένη θεραπεία. Στην ουσία, το εν λόγω φάρμακο εμποδίζει τον κορονοϊό να πολλαπλασιαστεί και να εξαπλωθεί στον οργανισμό ενός ανθρώπου με Covid-19, αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα κατανοήσει πώς ακριβώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τραμπ: Λαμβάνει πειραματικό «κοκτέιλ» φαρμάκων με ρεμδεσιβίρη – Τι ακριβώς είναι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.