STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1: Παλικαρίσιος βαθμός

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης: Το ήθελαν και οι δύο το ματς, πάλεψαν πολύ για τη νίκη και τελικά μοιράστηκαν από έναν βαθμό. Δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 17′ με παίκτη λιγότερο, όμως, για εκείνους η ισοπαλία έχει μεγαλύτερη αξία. Μουδιασμένα μπήκε στο ματς ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας Τρίπολης το εκμεταλλεύτηκε. Ήταν ανώτερος...
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1: Παλικαρίσιος βαθμός

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης: Το ήθελαν και οι δύο το ματς, πάλεψαν πολύ για τη νίκη και τελικά μοιράστηκαν από έναν βαθμό. Δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 17′ με παίκτη λιγότερο, όμως, για εκείνους η ισοπαλία έχει μεγαλύτερη αξία.

Μουδιασμένα μπήκε στο ματς ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας Τρίπολης το εκμεταλλεύτηκε. Ήταν ανώτερος στα πρώτα λεπτά, απείλησε από νωρίς, είχε δοκάρι στο 7′ με τον Μουνάφο και τελικά η πίεσή του απέδωσε καρπούς. Στο 15′ ο Βάντερσον χάνει στην πλάτη του τον Ρεγκίς και σαν να μην έφτανε αυτό, κάνει και καθυστερημένο τάκλιν. Γλίτωσε για εκατοστά το πέναλτι, αλλά όχι την κόκκινη.

Το αποτέλεσμα ήταν να έχει ο Αστέρας την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυκλοφορεί την μπάλα. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου δεν μπορούσαν εύκολα να πάνε σε οργανωμένη επίθεση. Γι’ αυτό ενδεχομένως και να ξεχώρισε ο Αριγίμπι. Γρήγορος, καλός με την μπάλα στα πόδια και με αυτοπεποίθηση, πήγαινε στο ένας μ’ έναν και ταλαιπωρούσε τους αντιπάλους. Έφτιαξε μόνος του μία φάση, έχασε μία μεγάλη ευκαιρία πιο μετά και γενικότερα τα πάντα ξεκινούσαν από τα πόδια του. Φυσιολογικό βάσει της εικόνας του ματς ήταν να βρουν οι Αρκάδες ένα γκολ κάποια στιγμή και το έκαναν στο 45′ με κεφαλιά του Μπαράλες από σέντρα του Κώτσιρα. Ο δεύτερος είχε πολλά ανεβάσματα και είχε προκαλέσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και νωρίτερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ισορρόπησε, έστω και εάν είχε παίκτη λιγότερο, και με απευθείας φάουλ του Αριγίμπι στο 54′ ισοφάρισε. Αναμενόμενο ήταν να αντιδράσει ο Αστέρας και να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Είχε φάσεις στο 57′ και το 61′ με τον Μπαράλες, λίγο αργότερα άλλη μία με τον Κώτσιρα, αλλά δεύτερο γκολ δεν βρήκε, όπως και ο αντίπαλός του. Ο Παπαδόπουλος στο 79′ έκανε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Λιάβα και κάπως έτσι ρέφαρε το λάθος του στο γκολ που δέχτηκε. Έως το σφύριγμα της λήξης άλλο γκολ δεν σημειώθηκε και οι δύο ομάδες πάνε στη διακοπή της Super League 1 με μία ισοπαλία.

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης: Η κάρτα του αγώνα

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Γκμπόλι Αριγίμπι. «Γεμάτο» ματς έκανε ο εξτρέμ του Παναιτωλικού. Σημείωσε το γκολ της ομάδας του και δημιούργησε συνολικά πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

UP: Έφτασε 33, έχει βαρύνει, αλλά με το κεφάλι ακόμα τα «κολλάει» για πλάκα. Το επιβεβαίωσε ο Χερόνιμο Μπαράλες σε αυτό το παιχνίδι δείχνοντας πως όποια άμυνα τον υποτιμήσει, θα το πληρώσει.

DOWN: Ανάμεσα σε δύο «παίζεται» αυτή η κατηγορία. Από τη μία ο Βάντερσον, που κρεμάει την ομάδα του στο 17′, από την άλλη ο Παπαδόπουλος με το γκολ που δέχεται. Ο δεύτερος, τουλάχιστον, είχε και μία πολύ καλή επέμβαση αργότερα. Ο πρώτος αδικαιολόγητος για την εμπειρία του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) σφύριξε το ματς και τα πήγε αρκετά καλά. Στη δύσκολη φάση του Βάντερσον δίνει αρχικά πέναλτι, αλλά το διορθώνει μέσω VAR και ορθώς βγάζει την κόκκινη στον Βραζιλιάνο αμυντικό.

ΓΚΟΛ: 54′ Αριγίμπι – 45′ Μπαράλες

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: –

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 17′ Βάντερσον

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Τζανακάκης (70′ Μεντίνα), Λιάβας, Καρασαλίδης, Βάντερσον, Τσιγγάρας (70′ Ταχάρ), Ντάλσιο, Μάζουρεκ (85′ Μεντόσα), Αριγίμπι, Ντίας, Ματσόλα (90’+1 Βέργος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε (80′ Ιγκλέσιας), Σίτο (69′ Αλί Μπαμπά), Ριέρα (80′ Ντρούπι Γκόμες), Ρεγκίς (69′ Τιλίκα), Μπαράλες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 1-1: Παλικαρίσιος βαθμός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.