ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Χρυσόγονου: «Ο Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής ακόμη και αν φυλακιστεί» (vid)

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής. Στην αποκάλυψη ότι ο Γιάννης Λαγός ακόμα και αν φυλακιστεί μπορεί να παραμείνει ευρωβουλευτής και να απολαμβάνει τα προνόμια της συγκεκριμένης θέσης. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV αποκάλυψε πως ο Γιάννης Λαγός...
«Βόμβα» Χρυσόγονου: «Ο Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής ακόμη και αν φυλακιστεί» (vid)

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην αποκάλυψη ότι ο Γιάννης Λαγός ακόμα και αν φυλακιστεί μπορεί να παραμείνει ευρωβουλευτής και να απολαμβάνει τα προνόμια της συγκεκριμένης θέσης.

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV αποκάλυψε πως ο Γιάννης Λαγός ακόμη και αν φυλακιστεί μπορεί να παραμείνει στην θέση του ευρωβουλευτή που κατέχει και να απολαμβάνει τα προνόμια αυτής, να μισθοδοτείται δηλαδή κανονικά.

Παράλληλα συμπλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα γίνει άρση ασυλίας αλλά για την έκπτωση από το αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη», ενώ διευκρίνισε πως ακόμα και αν ο Λαγός καταδικαστεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής συληφθεί και φυλακιστεί θα εξακολουθήσει θεωρητικά να έχει το αξίωμα του στην Ευρωβουλή καθώς στην πράξη δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ολοκληρώνοντας, ο ίδιος πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα ευνοούν τη μη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής καθώς όπως δήλωσε και χωρίς τις αλλαγές, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων δεν θα ίσχυε άμεσα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Βόμβα» Χρυσόγονου: «Ο Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής ακόμη και αν φυλακιστεί» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.