ΑΕΚ

ΑΕΚ: Συναγερμός από τους τραυματισμούς και… μέτρα Καρέρα

Η ατυχία συνάντησε ξανά την ΑΕΚ με νέο τραυματισμό και μάλιστα βασικού ποδοσφαιριστή! Και πλέον τα προβλήματα τραυματισμών στην Ενωση είναι πάρα πολλά.
ΑΕΚ: Συναγερμός από τους τραυματισμούς και… μέτρα Καρέρα

Η ατυχία συνάντησε ξανά την ΑΕΚ με νέο τραυματισμό και μάλιστα βασικού ποδοσφαιριστή! Και πλέον τα προβλήματα τραυματισμών στην Ενωση είναι πάρα πολλά.

Όχι μόνο για το Κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για αυτά που ακολουθούν. Το χθεσινό άσχημο μαντάτο είναι ο Αντρέ Σιμόες, ο οποίος εξαιτίας ενόχλησης που ένιωσε στη προπόνηση της Τρίτης, υποβλήθηκε σε απεικονιστικό έλεγχο, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στον αριστερό τετρακέφαλο. Ο Πορτογάλος αμυντικός χαφ θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα αποθεραπείας για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση και αυτό δημιουργεί νέο μεγάλο πονοκέφαλο στον Μάσιμο Καρέρα. Κάτι που σημαίνει ότι χάνει πλέον σημαντικά και κρίσιμα ματς της ΑΕΚ τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για τον όμιλο του Europa League. Δηλαδή τα εξής: ΠΑΟΚ εντός, Μπράγκα εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός, Λέστερ εντός, ΟΦΗ εντός, Ζόρια εκτός, Αρη εκτός. Και την ίδια ώρα λείπει και ο Νταμιάν Σιμάνσκι με τον Κώστα Γαλανόπουλο από τον άξονα και απομένουν από τους βασικούς για τα χαφ, ο Νέναντ Κρίστιτσιτς και ο Γεβγιέν Σάκχοφ, ενώ υπάρχουν και οι νεαροί Φοίβος Μπότος και Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς.

Πλέον, αλλάζουν και τα πλάνα του Καρέρα για το ματς με τον ΠΑΟΚ για τον άξονα, εκτός και αν εμπιστευτεί έναν εκ των δύο νεαρών στον άξονα.

Τι έχει και δεν… έχει ο Καρέρα

Ευτυχώς για τον Μάσιμο Καρέρα η χθεσινή ημέρα είχε και θετικά νέα. Οι Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Παουλίνιο Μότα εντάχθηκαν στο κανονικό πρόγραμμα και αυτό λύνει τα χέρια του Ιταλού για την άμυνα στο ντέρμπι με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα. Και αυτό σημαίνει ότι θα είναι στη διάθεση του Μάσιμο Καρέρα για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League. Αρα με διαθέσιμους τους Τσιγκρίνσκι-Σβάρνα-Νεντελτσεάρου-Χνιντ και τον Λάτσι να έχει επιστρέψει από τραυματισμό, μπορεί να παίξει ακόμη και με τριάδα στην άμυνα. Επίσης, με δεδομένο το πρόβλημα στα χαφ, εφόσον επέστρεψε ο Παουλίνιο δεν αποκλείεται να μετακινηθεί εκεί ο Βασιλαντωνόπουλος, όπως στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Οι Ντάμιαν Σιμάνσκι, Λιβάι Γκαρσία, Κώστας Γαλανόπουλος, Έλντερ Λόπες, Μιχάλης Μπακάκης και Γιάννης Σαρδέλης συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα και δεν υπολογίζονται για το ματς της Κυριακής, ενώ τιμωρημένος είναι ο Πέτρος Μάνταλος που επιστρέφει αύριο με τον Σβάρνα από την Εθνική ομάδα. Σήμερα η ομάδα θα έχει ρεπό και η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη την Παρασκευή στις 11:00 στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.

Ετσι, συνολικά ο Καρέρα αντιμετωπίζει προβλήματα με τους Λόπες, Μπακάκη, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλο, Γκαρσία και Σαρδέλη, ενώ πολλοί ποδοσφαιριστές νιώθουν επιβαρυμένοι και κάνουν παράπονα για ενοχλήσεις. Κάτι που πρέπει να συνεκτιμήσει ο Καρέρα για την συνέχεια…

Τα μέτρα Καρέρα

Ο Μάσιμο Καρέρα βλέποντας πως υπάρχουν ήδη αρκετά προβλήματα και το πρόγραμμα της ομάδας του είναι πολύ απαιτητικό από εδώ και στο εξής με αγώνες Κυριακή-Πέμπτη για Ελλάδα και Ευρώπη αποφάσισε να αλλάξει κάποια πράγματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσε τρεις ημέρες ρεπό στους ποδοσφαιριστές του, ενώ το Σάββατο έδωσαν φιλικό με τον Ιωνικό στα Σπάτα με τον Ιταλό να κάνει δοκιμές. Την επομένη έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του και εν συνεχεία έγιναν τρεις προπονήσεις.

Μάλιστα, παρότι για την Τετάρτη υπήρχε προγραμματισμένη διπλή προπόνηση, εν τέλει έγινε μονή προπόνηση λόγω φόβου έξτρα επιβάρυνσης, ενώ για τον ίδιο λόγο ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε ρεπό και για την Πέμπτη στους παίκτες τους. Τρεις ημέρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Ο Μάσιμο Καρέρα είναι σαφές πως έχει διαπιστώσει ότι οι παίκτες του έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα από το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του από τον Αύγουστο. Ενώ, με όσες απουσίες υπάρχουν, οι επιλογές του για 18αδα πια βγαίνουν στο… όριο. Ως εκ τούτου προσέχει για να… έχει. Με την ελπίδα μην βγει και άλλη απουσία προσεχώς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Συναγερμός από τους τραυματισμούς και… μέτρα Καρέρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...