ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (vid)

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή (30/10) θα έχουν διάρκεια ενός μήνα αρχικά.
Κορονοϊός – Ελλάδα: Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (vid)

Κορονοϊός – Ελλάδα: Νέα, έκτακτα μέτρα θα ανακοινώσει την Παρασκευή (30/10) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σήμερα (29/10) μετά το Υπουργικό συμβούλιο.

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης θα έχουν διάρκεια ενός μήνα αρχικά (δηλαδή θα πάνε τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο) και τα οποία εισηγήθηκε η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Κορονοϊός – Ελλάδα: Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν αναμένεται να είναι

– Χρήση μάσκας παντού, ακόμη και στις περιοχές, που είναι στο «πράσινο»

– Κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ και οι υπηρεσίες να προσφέρονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

– Στον χώρο της εστίασης εξετάζεται το ενδεχόμενο να φορούν όλοι μάσκες και στο τραπέζι, με αφαίρεση μόνο για το φαγητό ή για το ποτό, δηλαδή θα τις κατεβάζουν οι θαμώνες μόνο όταν τρώνε ή πίνουνε και μετά θα τις ξαναφοράνε. Παράλληλα, θα υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια.

– Περιορισμοί στη μουσική, συγκεκριμένα να μην ακούγεται τόσο δυνατά, ώστε να μην αναγκάζονται να μιλούν φωναχτά οι πελάτες.

– Απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού στις πορτοκαλί περιοχές, μετά τις 9 το βράδυ.

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 ή 23.00 στις «πορτοκαλί» περιοχές.

– Αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας, από 40% σε 60%, με ταυτόχρονη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση του μέτρου

– Τηλεκπαίδευση και στα πανεπιστήμια

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει αυστηρή σύσταση τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, καθώς είναι η ηλικιακή ομάδα που απειλείται περισσότερο από την πανδημία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.