ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αμερικανικές εκλογές 2020: Μια ανάσα από το χρίσμα ο Μπάιντεν – Κερδίζει και την Πενσιλβάνια

Αμερικανικές εκλογές 2020: Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά και στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, εξασφαλίζοντας το 49,4% των ψήφων έναντι 49,3% του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το Edison Research και έτσι είναι μια ανάσα από τη νίκη στις εκλογές στις ΗΠΑ που θα τον αναδείξει στον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Αμερικανικές εκλογές 2020: Μια ανάσα από το χρίσμα ο Μπάιντεν – Κερδίζει και την Πενσιλβάνια

Αμερικανικές εκλογές 2020: Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά και στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, εξασφαλίζοντας το 49,4% των ψήφων έναντι 49,3% του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το Edison Research και έτσι είναι μια ανάσα από τη νίκη στις εκλογές στις ΗΠΑ που θα τον αναδείξει στον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμερικανικές Εκλογές 2020: Πέρασε μπροστά στη Τζόρτζια ο Μπάιντεν

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η καταμέτρηση ενσωματώνοντας επιστολικές ψήφους, όπου ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρει το thetoc.gr στην επίσης κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια, όπου ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εξασφάλισε νωρίτερα σήμερα το προβάδισμα, έχει διευρύνει την διαφορά του από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 1.097 ψήφους, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται. Ο Μπάιντεν βρισκόταν πίσω και στις δύο παραπάνω Πολιτείες ωστόσο όπως φαίνεται οι επιστολικές ψήφοι των οποίων η καταμέτρηση συνεχίζεται του δίνουν το προβάδισμα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η καταμέτρηση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Πενσιλβάνια στο 95% και στην Τζόρτζια στο 98% σύμφωνα με τους New York Times. Την ώρα μάλιστα που η χώρα κρατάει την ανάσα της τρεις ημέρες μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη την Τρίτη, αξιωματούχοι των δύο Πολιτειών εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα τελειώσουν σήμερα την καταμέτρηση, ενώ η Αριζόνα και η Νεβάδα εξακολουθεί να αναμένεται ότι θα χρειαστούν ακόμη μέρες για να οριστικοποιήσουν τις καταμετρήσεις τους.

Αμερικανικές εκλογές 2020: Μια ανάσα από το χρίσμα ο Μπάιντεν – Όλα τα σενάρια
Στο κυνήγι του μαγικού αριθμού “270” είναι Μπάιντεν και Τραμπ όσοι δηλαδή και οι εκλέκτορες που χρειάζεται να συγκεντρώσει ένας εκ των δύο υποψηφίων για να ανακηρυχτεί νικητής. Οι Πολιτείες των ΗΠΑ εκπροσωπούνται από έναν αριθμό εκλεκτόρων, ανάλογο του μεγέθους της κάθε Πολιτείας και στο σύνολό τους ανέρχονται σε 538.

Αυτή τη στιγμή τα αμερικανικά Δίκτυα Ενημέρωσης δίνουν στον Μπάιντεν 253 εκλέκτορες και στον Τραμπ 214. Αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θέλει ακόμα 17 εκλέκτορες για να γίνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Τζόρτζια δίνει 16 εκλέκτορες με αποτέλεσμα αν ο Μπάιντεν κερδίσει την Πολιτεία να φτάνει τους 269 και να θέλει έναν για την εκλογή του.

Στην Πενσιλβάνια αυτή τη στιγμή ο Μπάιντεν προηγείται με 5.587 ψήφους ενώ έχουν ακόμα να καταμετρηθούν περισσότεροι από 135.000. Εφόσον ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επικρατήσει εκεί θα εκλεχτεί αυτόματα πρόεδρος αφού η Πενσιλβάνια δίνει 20 εκλέκτορες. Υπενθυμίζουμε ότι ο Τραμπ μέχρι πριν κάποιες ώρες προηγούνταν στη συγκεκριμένη Πολιτεία με 18.000 γεγονός που φανερώνει ότι δύσκολα θα καταφέρει να προηγηθεί και να παραμείνει “ζωντανός” στο κυνήγι της νίκης.

Μάλιστα πολλά αμερικανικά ΜΜΕ βγάζουν τον Μπάιντεν νικητή και στη Αριζόνα εκεί όπου ακόμα η καταμέτρηση συνεχίζεται, δίνοντάς του συνολικά 264 εκλέκτορες χωρίς την Πενσιλβάνια και την Τζόρτζια μια εκτίμηση που φέρνει ακόμα πιο κοντά στον προεδρικό θώκο των υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται μόνο στην Βόρεια Καρολίνα και την Αλάσκα, Πολιτείες που δίνουν 15 και 3 εκλέκτορες που δεν είναι αρκετοί για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αμερικανικές εκλογές 2020: Καταμέτρηση ψήφων γίνεται ακόμα στις εξής 6 Πολιτείες:

Πενσιλβάνια – Προβάδισμα Μπάιντεν

Τζόρτζια- Προβάδισμα Μπάιντεν

Αριζόνα — Προβάδισμα Μπάιντεν

Βόρεια Καρολίνα – Προβάδισμα Τραμπ

Αλάσκα – Προβάδισμα Τραμπ

Νεβάδα – Προβάδισμα Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αμερικανικές εκλογές 2020: Μια ανάσα από το χρίσμα ο Μπάιντεν – Κερδίζει και την Πενσιλβάνια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.