ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Πρόστιμα: «Βροχή» οι ενστάσεις – «Πιστόλι» στις πληρωμές

στις περισσότερες κατηγορίες πάνω από το 50% των παραβατών είτε δεν έχει πληρώσει, είτε προσπαθεί να μην πληρώσει τα πρόστιμα. Όπως αποκαλύπτει το Βήμα.
Κορονοϊός – Πρόστιμα: «Βροχή» οι ενστάσεις – «Πιστόλι» στις πληρωμές

Οι αστυνομικοί έλεγχοι έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και τα πρόστιμα πέφτουν… βροχή στους πολίτες.

Ωστόσο, στις περισσότερες κατηγορίες πάνω από το 50% των παραβατών είτε δεν έχει πληρώσει, είτε προσπαθεί να μην πληρώσει τα πρόστιμα.

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα, το μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών, που δέχθηκαν πρόστιμα, είτε ψάχνει τρόπους, είτε κατάφερε να μην τα πληρώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύψας: «Το 30 Νοεμβρίου να το ξεχάσουμε οριστικά»

Αναφορικά με τους υπεύθυνους εστιατορίων, νυκτερινών κέντρων και άλλων επιχειρήσεων όπου είχαν καταγραφεί παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας, το 56% δεν έχει πληρώσει από τον Μάιο πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Την ίδια ώρα, ένα 40% έχει καταφύγει στις αρμόδιες επιτροπές αντιρρήσεων των ελεγκτικών μηχανισμών ή σε διοικητικά δικαστήρια για να μην πληρώσουν τις υψηλές παραβάσεις. Κάτι που καταφέρνει ένας στους τρεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Την ίδια ώρα, στην ΓΑΔΑ φτάνουν συνεχώς ενστάσεις από το 50-60% των πολιτών που έχουν δεχθεί πρόστιμα των 300 ευρώ, είτε για την χρήση μάσκας, είτε για άσκοπες μετακινήσεις.

Μάλιστα, μέχρι τον περασμένο Αύγουστο μόλις το 5-10% των πολιτών είχε πληρώσει το πρόστιμο για τη μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Πρόστιμα: «Βροχή» οι ενστάσεις – «Πιστόλι» στις πληρωμές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.