ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: «Ο εμβολιασμός θα είναι η μεγαλύτερη υγειονομική επιχείρηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα»

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε τα εξής: «Προχωράμε στη μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας. Όταν εγκριθούν τα εμβόλια
Κικίλιας: «Ο εμβολιασμός θα είναι η μεγαλύτερη υγειονομική επιχείρηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα»

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε για το σχέδιο με το οποίο θα γίνει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, τονίζοντας πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας.

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε τα εξής: «Προχωράμε στη μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της χώρας. Όταν εγκριθούν τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και φτάσουν στη χώρα και τα παραλάβουμε την ίδια ημέρα, εντός 24 ωρών ξεκινάμε τον εμβολιασμό.

Για να πετύχει αυτή η επιχείρηση, πρέπει να εμβολιαστούν εκατομμύρια πολίτες της χώρας μας με εκατομμύρια εμβόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι σε δύο δόσεις»

Στην συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας πρόσθεσε ότι: «έχουμε εκπονήσει ένα επιστημονικό και τεχνοκρατικό σχέδιο μεταφοράς, συντήρησης και ψηφιακής διαχείρισης των δεδομένων που αφορά κέντρα υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, εμβολιαστές. Όλο αυτό θα κρίνει πως θα επιστρέψουμε καταρχάς σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια πώς θα πάρουμε τις ζωές μας μέσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δερμιτζάκης: «Επικίνδυνος ο εμβολιασμός με υψηλό αριθμό κρουσμάτων»

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η σειρά με την οποία θα γίνουν τα εμβόλια είναι: Υγειονομικοί, ευπαθείς ομάδες, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, γηροκομεία και ειδικές δομές. Παράλληλα υπογράμμισε ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι δεν μπορούν να μετακινηθούν το κράτος θα πάει στον πολίτη: «Δηλαδή οι κινητές ομάδες, οι ΚΟΜΥ, θα πάνε στα γηροκομεία μας και στις κλειστές δομές και θα εμβολιάσουν το σύνολο των ωφελουμένων και το προσωπικό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες θα κλείνουν τα ραντεβού, προκειμένου να εμβολιαστούν ο υπουργός επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει αρχικά να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση, προκειμένου να τους αποσταλεί SMS, το οποίο και θα τους ορίζει το ραντεβού σε ένα από .018 εμβολιαστικά κέντρα: «Ήδη κάνουμε προσομοιώσεις και ασκήσεις ώστε να είμαστε έτοιμοι» ανέφερε ενώ συμπλήρωσε πως το υπουργείο Ψηφιακής Δακυβέρνησης ετοιμάζει κι άλλα εργαλεία για να μπορεί να επικοινωνεί το κράτος με τον πολίτη…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κικίλιας: «Ο εμβολιασμός θα είναι η μεγαλύτερη υγειονομική επιχείρηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.