ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το πρώτο βήμα για το restart

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις μία επανεκκίνηση είναι τα ντέρμπι. Εάν φύγεις νικητής από μία τέτοια μονομαχία, όλα μπορούν να αλλάξουν. Προπάντων η ψυχολογία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ματς με την ΑΕΚ γνωρίζοντας πως η χρονιά φαίνεται να χάνεται. Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό, αλλά ενδεχομένως να ήταν και η...
Παναθηναϊκός: Το πρώτο βήμα για το restart

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις μία επανεκκίνηση είναι τα ντέρμπι. Εάν φύγεις νικητής από μία τέτοια μονομαχία, όλα μπορούν να αλλάξουν. Προπάντων η ψυχολογία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ματς με την ΑΕΚ γνωρίζοντας πως η χρονιά φαίνεται να χάνεται. Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό, αλλά ενδεχομένως να ήταν και η τελευταία ευκαιρία για να γυρίσει το χαρτί. Και μετά από τα αρκετά φετινά στραπάτσα το πρόσωπο που έβγαλε ήταν καλό.

Εως τώρα ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει μόνο τη Λαμία, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Παναιτωλικό, δηλαδή τις δύο χειρότερες φετινές ομάδες της κατηγορίας και την «Ελαφρά Ταξιαρχία» που άργησε να βρει τα πατήματά της. Με αυτά τα αποτελέσματα καμία ομάδα δεν θα μπορούσε να μπει στην τετράδα. Χρειαζόταν, λοιπόν, ένα τρίποντο εκτός προγράμματος και αυτό ήρθε απέναντι στην ΑΕΚ. Φυσικά για να έχει νόημα θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Ο πρώτος γύρος για το «τριφύλλι» κλείνει με τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα εντός και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να έρθει η τρίτη σερί νίκη στο ματς που ακολουθεί και στη συνέχεια να πάνε οι «πράσινοι» για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά θα χρειαστεί στον δεύτερο γύρο να κάνουν… πρωταθλητισμό και το θετικό για εκείνους είναι ότι υπάρχουν και τα πλέι οφ, συνεπώς κάποιοι επιπλέον αγώνες. Βλέποντας κανείς την εντυπωσιακή χρονιά που έως τώρα κάνει ο Άρης είναι φυσιολογικό να αναρωτιέται εάν μπορεί ο Παναθηναϊκός να τον προλάβει. Σε πρώτη φάση, όμως, δεν σκέφτονται αυτό στο «τριφύλλι». Αυτό που έλεγαν όλο αυτό τον καιρό είναι πως αρχικά θα πρέπει να είναι καλά οι ίδιοι. Δεν γίνεται να κάνεις υπολογισμούς και να κοιτάς τους άλλους όταν εσύ αδυνατείς να καθαρίσεις ματς με ομάδες όπως οι ΑΕΛ ή ο Ατρόμητος στο γήπεδό σου.

Από εκεί και πέρα, τον τελευταίο καιρό οι ποδοσφαιριστές έχουν αρχίσει να βλέπουν πως κάτι αλλάζει με τον Λάζλο Μπόλονι. Ωστόσο, για να πειστεί κανείς θα πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα. Οσο καλή δουλειά και εάν γίνεται, όσο και εάν οι παίκτες αισθάνονται πως υπάρχει βελτίωση, είναι απαραίτητες και οι νίκες για να αντιστραφεί το κλίμα. Μετά την ΑΕΚ, λοιπόν, άπαντες για πρώτη φορά ένιωσαν ότι κάτι αλλάζει. Ταυτόχρονα, όμως, τονιζόταν πως θα πρέπει να είναι αυτή απλώς η αρχή και όχι μία νίκη-πυροτέχνημα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Το πρώτο βήμα για το restart», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.