FEATURED

Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για S-400 με ΗΠΑ – Τρέμει μην πάρει η Ελλάδα F-35

Η Άγκυρα είναι σύμφωνη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τυχόν προβλήματα στην συμβατότητα F-35 και S-400.
Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για S-400 με ΗΠΑ – Τρέμει μην πάρει η Ελλάδα F-35

Τουρκία: Το… φυσά και δεν κρυώνει η Άγκυρα για τις κυρώσεις που έχει υποστεί (σ.σ. και θα υποστεί ακόμα) από τις ΗΠΑ, ως απάντηση στην αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Βέβαια, πιο πολύ ενδιαφέρει την Τουρκία να μην πάρει η Ελλάδα τα αμερικανικά F-35, μετά την αποβολή της Άγκυρας από το πρόγραμμα παραγωγής και αγοράς των αμερικανικών στελθ μαχητικών 5ης γενιάς, λόγω της αγοράς των S-400.

S-400: Γελάνε οι Ρώσοι με τους Τούρκους – Δικαίωση των ΗΠΑ για τους ελληνικούς Patriot

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, η Άγκυρα είναι σύμφωνη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για τυχόν προβλήματα στην συμβατότητα F-35 και S-400.

«Όσον αφορά το έργο F-35 με το οποίο συνεργαζόμαστε (σ.σ. έχουν αποβληθεί), είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν τεχνικές ανησυχίες από τις ΗΠΑ σχετικά με τη συμβατότητα των S-400 και F-35. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρότασή μας για μια κοινή ομάδα εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της συζήτησης», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η Τουρκία αποπλήρωσε το σύστημα S-400 στην Ρωσία, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για S-400 με ΗΠΑ – Τρέμει μην πάρει η Ελλάδα F-35», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.