ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου για περιοχές στο «πράσινο»

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου, για περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως η Κρήτη, και εφόσον επανεξεταστούν τα δεδομένα για το επιδημιολογικό φορτίο...
Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου για περιοχές στο «πράσινο»

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου, για περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως η Κρήτη, και εφόσον επανεξεταστούν τα δεδομένα για το επιδημιολογικό φορτίο, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνέντευξή του στην «Κρήτη TV».

Όπως είπε ο υπουργός, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μπορούσε η Κρήτη να ανοίξει μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, ο λόγος που αυτή την φορά δεν έγινε επιλεκτικό άνοιγμα Περιφερειών όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος και τα Ιόνια νησιά, είναι το γεγονός ότι στην Κρήτη, οι νομοί Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου είναι στο «πράσινο», αλλά όπως παρατήρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, το Ηράκλειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο «πορτοκαλί» της αυξημένης επιτήρησης – σημείο το οποίο, όπως είπε, αμφισβήτησαν φορείς της τοπικής αγοράς.

Ωστόσο, η εισήγηση των εμπειρογνωμόνων δεν είναι αντίστοιχη και για την εστίαση, μιας και, όπως είπε ο υπουργός, πρόκειται για χώρο όπου καταγράφεται η No1 εστία μετάδοσης του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες τηρούσαν τα μέτρα.

Πάντως, συνέχισε ο υπουργός, μετά τις γιορτές θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για το επιδημιολογικό φορτίο, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανά περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Κρήτη.

Στη διάρκεια της εκπομπής, δέχτηκε ερωτήματα από φορείς των εμπορικών συλλόγων της Κρήτης αλλά και τις εστίασης, δίνοντας διευκρινίσεις για το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής, τονίζοντας ότι θα λάβουν την ενίσχυση, όσοι επιβεβαιωμένα έχουν αισθητή μείωση τζίρου σε σχέση με συγκεκριμένες περιόδους, αλλά και όλοι εκείνοι που παραμένουν κλειστοί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ελληνοτουρκικά: Όλες οι ειδήσεις

Ολυμπιακός: «Ποιος έβαλε τον τέως γενικό αρχηγό του ΠΑΟΚ να προσφέρει υπέρογκο ποσό;»

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά μετά τις 7 Ιανουαρίου για περιοχές στο «πράσινο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.