ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Στέλνει εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη – Πόσοι πέρασαν ήδη τα ελληνικά σύνορα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Τουρκία, καθώς σύμφωνα με χθεσινοβραδινό τηλεγράφημα του Reuters από την Άγκυρα, ο Ερντογάν αποφάσισε να μην εμποδίζει πλέον Σύρους πρόσφυγες να φθάσουν στην Ευρώπη. Ο Τούρκος πρόεδρος, βλέποντας την αρνητική κατάληξη που έχει η επέμβασή του στο Ιντλίμπ, (μετρά μεγάλο αριθμό νεκρών στρατιωτών), εισπράττει την σφοδρή αντίδραση Ρωσίας και Συρίας...
Ερντογάν: Στέλνει εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη – Πόσοι πέρασαν ήδη τα ελληνικά σύνορα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Τουρκία, καθώς σύμφωνα με χθεσινοβραδινό τηλεγράφημα του Reuters από την Άγκυρα, ο Ερντογάν αποφάσισε να μην εμποδίζει πλέον Σύρους πρόσφυγες να φθάσουν στην Ευρώπη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, βλέποντας την αρνητική κατάληξη που έχει η επέμβασή του στο Ιντλίμπ, (μετρά μεγάλο αριθμό νεκρών στρατιωτών), εισπράττει την σφοδρή αντίδραση Ρωσίας και Συρίας και προσπαθεί να εκβιάσει την παρέμβαση της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Αδειάζουν τα ράφια με τα γάλατα και στην Αθήνα (pic)

Ο υπουργός Εξωτερικών, Τσαβούσογλου συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χωρίς να γίνει γνωστό το τί συζητήθηκε μεταξύ των δυο ανδρών. Έχει ήδη δοθεί εντολή προς την ακτοφυλακή, την αστυνομία και τους συνοριακούς φρουρούς να μην εμποδίσουν όποιον θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο προς την Ευρώπη που περνά από την Ελλάδα και τα νησιά της.

Σε ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Παρασκευής, η Άγκυρα προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες της» στην Ιντλίμπ.

Άνοιξε την κάνουλα του μεταναστευτικού ο Ερντογάν – Εκατοντάδες πέρασαν ήδη τα ελληνικά σύνορα

Περίπου 300 πρόσφυγες/μετανάστες πέρασαν περπατώντας την συνοριακή πύλη της Αδριανούπολης στην Ελλάδα αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το CNN Türk, όσοι πέρασαν χθες τη νύχτα στην Ελλάδα προέρχονταν από Συρία, Ιράν, Ιράκ, Πακιστάν και Μαρόκο.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία μετρά τις πληγές της από τα πυρά του Άσαντ που βομβάρδισε τουρκικές θέσεις στο Ιντλίμπ. Τα τουρκικά F-16 έχουν γεμίσει τα όπλα τους και σφυροκοπούν συριακές θέσεις για αντίποινα, ενώ στο εσωτερικό της χώρας υπάρχει μεγάλος αναβρασμός. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, υπόσχεται εκδίκηση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερντογάν: Στέλνει εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη – Πόσοι πέρασαν ήδη τα ελληνικά σύνορα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.