STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λαύριο- ΠΑΟΚ 84-77: Το ταξίδι συνεχίζεται

Μόνο… λίγο καιρό ξαποσταίνει το Λαύριο που μετά την ήττα του στο δραματικό αγώνα με τον Προμηθέα, επέστρεψε στις επιτυχίες.
Λαύριο- ΠΑΟΚ 84-77: Το ταξίδι συνεχίζεται

Μόνο… λίγο καιρό ξαποσταίνει το Λαύριο που μετά την ήττα του στο δραματικό αγώνα με τον Προμηθέα, επέστρεψε στις επιτυχίες. Η ομάδα του Χρήστου Σερελη επικράτησε 84-77 του ΠΑΟΚ και σταθεροποιήθηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Basket League.

Ο αγώνας είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και το Λαύριο κατάφερε να φτάσει στη νίκη χάρη στην καλή του άμυνα και στη ψυχραιμία που είχε όταν ο ΠΑΟΚ αντεπιτέθηκε και πέρασε μπροστά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στα κρίσιμα σημεία το Λαύριο είχε σωστές επιλογές σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που βιάστηκε.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Οι δύο ομάδες είχαν μοιρασμένες τις περιόδους του ημιχρόνου. Το Λαύριο ήταν εξαιρετικό στο πρώτο μέρος, χτίζοντας μάλιστα και μια καλή διαφορά κλείνοντάς το μάλιστα με 25-12 χάρη σε ένα σερί 11-0.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, ανέβασε την έντασή στην άμυνά του και με σερί 9-0 μείωσε σε 33-28 στο 16’. Δύο τρίποντα του Μουράτου (8 πόντοι και 6 ασίστ) ήταν καθοριστικά ώστε το Λαύριο να πάει με καλή διαφορά στ’ αποδυτήρια (44-37).

Παρά το αρχικό 6-0 στις αρχές του β’ μέρους για το Λαύριο, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε και μάλιστα στο 25’ με 2/2 τρίποντα του Μπιτς μείωσε σε 56-52 και στο 27’ σε 59-58. Στις αρχές της τέταρτης περιόδου μετά από τρίποντο του Καμπερίδη, ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 63-62 αλλά το Λαύριο αντέδρασε και προηγήθηκε 71-65 στο 33’. Στο 37’ ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 77-75. Το απίστευτο κάρφωμα του Γερομιχαλού, οι 2 βολές του Κόζι, το λάθος και το άστοχο τρίποντο του Λοβ έφεραν το σκορ στο 83-77 και ουσιαστικά τελείωσε ο αγώνας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Μουράτος είχε 12 ασίστ μόνος του όσες όλος ο ΠΑΟΚ!!!

Ο MVP: Το Λαύριο έχει την ιδιαιτερότητα να μη διαθέτει μεμονωμένο MVP αλλά να κάνει ομαδική δουλειά. Ο Μουράτος και ο Ντιαλό το δικαιούνται όπως και ο Γερομιχαλός…Δύσκολη απόφαση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-12, 44-37, 62-60, 84-77

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Κάρτερ 11, Μουράτος 10, Ντιαλό 17, Ντέιβις 7, Γερομιχαλός 10, Κόζι 16, Σάβατζ 8, Περσίδης, Ανοσίκε 5, Μαστρογιαννόπουλος.

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Λοβ 20, Γκρίφιν 14, Μαργαρίτης 6, Κακλαμανάκης, Τέρνερ 9, Μπιτς 8, Κονατέ 17, Τσαλμπούρης, Καμπερίδης 3, Παπαντωνίου, Μήτρου- Λονγκ

Λαύριο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαύριο- ΠΑΟΚ 84-77: Το ταξίδι συνεχίζεται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College