ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Τα τρία σοβαρά μέτωπα της Ελλάδας και η Τουρκία που δεν μπλοφάρει

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μάχης σε τρία πολύ σοβαρά μέτωπα: Τα ελληνοτουρκικά την πανδημία και την οικονομία.
Ελληνοτουρκικά: Τα τρία σοβαρά μέτωπα της Ελλάδας και η Τουρκία που δεν μπλοφάρει

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μάχης σε τρία πολύ σοβαρά μέτωπα: ελληνοτουρκικά, πανδημία και οικονομία. Δεν έχει την πολυτέλεια να υποστεί ήττα σε κανένα από τα τρία.

Ελληνοτουρκικά: Ο Υποπτέραρχος ε.α ,με ιδιαίτερες γνώσεις στην οικονομία αλλά και στο διπλωματικό «παιχνίδι» Δημήτρης Δρόσος κάνει μία ακόμη εξαιρετική ανάλυση για την κατάσταση που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

Είναι η Χάγη η απόλυτη λύση; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όπως εξηγεί ο κ.Δρόσος. Τα κριτήρια των αποφάσεων στη Χάγη είναι και πολιτικά. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι πρόεδρος στο Δικαστήριο της Χάγης αυτή τη στιγμή είναι Σομαλός. Οι σχέσεις Τουρκίας-Σομαλίας είναι όπως λέει ο κ.Δρόσος, αδελφικές.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η άποψη του για το κατά πόσο αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε σε έρευνες και εξορύξεις στο Αιγαίο, όταν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σχεδιάσει να ΄χει μέχρι το 2050 “μηδενικό αποτύπωμα” στις εκπομπές ρύπων, μέσω της “πράσινης ανάπτυξης”.

Για τον κορονοϊό ο κ.Δρόσος επικαλείται επίσημα στοιχεία που λένε ότι ο ανεπτυγμένος κόσμος θα επιτύχει ανοσία στο τέλος τους 2021. Οι πιο φτωχές χώρες δεν θα επιτύχουν αυτό το στόχο πριν το 2023 ίσως και το 2024. Ο μεγάλος κίνδυνος πλέον δεν είναι η βρετανική αλλά η αφρικανική μετάλλαξη που αναμένουμε.

Δημόσιο χρέος και έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών, επέστρεψαν ως μεγάλα προβλήματα στα οικονομικά, επισημαίνει ο κ.Δρόσος. “Τα δύσκολα τα έχουμε μπροστά μας”, λέει ο κ.Δρόσος.

Κλείνοντας ο κ.Δρόσος επιχειρεί να δώσει απάντηση σ΄ ένα ερώτημα που απασχολεί ένα μέρος της κοινής γνώμης: πως η Κίνα από την οποία ξεκίνησε ο εφιάλτης του κορονοϊού, μετά από ένα χρόνο μοιάζει να είναι απελευθερωμένη από τον ιό; Πως τον αντιμετώπισε; Πως άσκησε τη “διπλωματία της μάσκας” και τώρα φαίνεται ότι θα ασκήσει και τη “διπλωματία του εμβολίου”;

Πηγή militaire.gr

Αρζόγλου: «Άν ένας άνθρωπος τσακωθεί με τον Κιμούλη, έχει δίκιο ο άνθρωπος»!

Αλ. Κωτάκης: Άρης: Ήττα χειρότερη και από αυτή με Παναθηναϊκό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Τα τρία σοβαρά μέτωπα της Ελλάδας και η Τουρκία που δεν μπλοφάρει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.