ΑΕΚ

ΑΕΚ: 17 χαμένοι βαθμοί εντός έδρας!

Η ΑΕΚ κατάφερε για ακόμη ένα παιχνίδι εντός έδρας να μην κερδίσει και έτσι πέταξε ακόμη ένα... τρίποντο στα σκουπίδια.
ΑΕΚ: 17 χαμένοι βαθμοί εντός έδρας!

Η ΑΕΚ κατάφερε για ακόμη ένα παιχνίδι εντός έδρας να μην κερδίσει και έτσι πέταξε ακόμη ένα… τρίποντο στα σκουπίδια.

Μάλιστα, η ΑΕΚ μετρά πλέον 17 χαμένους βαθμούς στα εντός έδρας παιχνίδια της την φετινή σεζόν!

Τα περισσότερα ματς στο ΟΑΚΑ είναι… ντέρμπι ανεξαρτήτου αντιπάλου, με την ΑΕΚ να έχει μαζέψει μόλις 19 βαθμούς σε 12 εντός έδρας αναμετρήσεις! Δηλαδή, πήρε μόλις 19 από τους 36 βαθμούς! Πράγμα, που τη φέρνει στην 6η θέση της σχετικής λίστας στα εντός έδρας ματς, πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και Αρη.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες στο φετινό πρωτάθλημα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Αρη και τον Παναθηναϊκό να έχουν «δραπετεύσει» με το διπλό από το Μαρούσι. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Βόλος (στην Ριζούπολη) πήραν εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Ενωση.

Και βεβαίως για ακόμη ένα παιχνίδι η άμυνα της ΑΕΚ είναι επιπέδου… μικρομεσαίας ομάδας! Kαι είναι χαρακτηριστικό ότι για 5ο σερί ματς δέχεται 2 γκολ! Και το έχει κάνει στα 7 από τα 8 τελευταία παιχνίδια της.

Ενα γρήγορο 0-2 μετά από 13 χρόνια

Επίσης, αυτό το 0-2 με το οποίο προηγήθηκε ο Αστέρας Τρίπολης στο 18ο λεπτό είναι το πιο γρήγορο «0-2» εντός έδρας για την ΑΕΚ στην Α’ Εθνική έπειτα από 13 χρόνια. Τότε είχε προηγηθεί με 2-0 στο ΟΑΚΑ (03/02/2008) ο Πανιώνιος (και μετά 0-3) με Τζεμπούρ και Χούτο στο 15ο λεπτό σε ένα ματς που είχε λήξει με 2-3 υπέρ των «κυανέρυθρων». Εκτοτε, πάντα για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός Βόλου (22/1/11) ήταν 0-2 στο 19ο λεπτό με Σανκαρέ και Ουμπίδες (και τελικά 0-4) και ο Παναθηναϊκός (2/4/17) στο 27ο λεπτό 0-2 με Κλωναρίδη και Μπέργκ (24’ και 27’).

Στην Ευρώπη φέτος η ΑΕΚ τα έχει πάει χειρότερα. Εχανε 2-0  στο 9ο λεπτό στο ΟΑΚΑ από τη Μπράγκα (Τορμένα και Ρικάρντο στο 7’ και στο 9’ αντίστοιχα) και 2-0 στο 14ο λεπτό στην Αγγλία από τη Λέστερ. Ο Αστέρας είχε προηγηθεί με 2-0 στο ΟΑΚΑ στις 19/09/10 με Αράτσε (44’) και Φορτούνη (81’) για ισοφαρίσουν Τζεμπούρ (83’) και Σκόκο (87’) σε 2-2. Ουσιαστικά ίδια εξέλιξη με το τωρινό 2-2 στο ΟΑΚΑ. Στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ βρέθηκε πέρυσι με 2-0 πίσω στο 21’ στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό (Βαλμπουενά στο 10’ και Ραντζέλοβιτς) για να χάσει τελικά 3-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Στα όρια του… αδιανόητου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2: Με αυτή την άμυνα δεν πάει… Ευρώπη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Η παραίτηση Λυσάνδρου, ο Μελισσανίδης, ο Διαμαντόπουλος και οι αλλαγές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: 17 χαμένοι βαθμοί εντός έδρας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...