Μητσοτάκης: «Ξεπεράσαμε τους 1 εκατ. εμβολιασμούς – Τον Απρίλιο περισσότερες δόσεις»
Το δικό του μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό έστειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών αλλά και στο... δρόμο που έχουμε μπροστά μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.![Μητσοτάκης: «Ξεπεράσαμε τους 1 εκατ. εμβολιασμούς – Τον Απρίλιο περισσότερες δόσεις»](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2021/03/mitsotakis_252863_244789.jpg)
Το δικό του μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό έστειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών αλλά και στο… δρόμο που έχουμε μπροστά μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μητσοτάκης: Μήνυμα στον Ελληνικό λαό έστειλε ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης που όπως τόνισε, σήμερα, ξεπεράσαμε τους 1.000.000 εμβολιασμούς στη χώρα.
Ο πρωθυπουργός σημειώνει πως «κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας».
Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και με τα, όπως τα λέει, ανησυχητικά νέα: «Οι μεταλλάξεις και πρωτίστως η Βρετανική, που κυριαρχεί, πια, στη χώρα μας, έχουν πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Γι’ αυτό και, τελευταία, βλέπουμε να αυξάνονται τα κρούσματα και να πολιορκείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην επίθεση αυτή απαντούμε συνεχίζοντας να ενισχύουμε ακόμα πιο πολύ τα νοσοκομεία μας. Πρωτίστως στην Αττική, όπου έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Και το γεγονός ότι πήραμε νωρίς περιοριστικά μέτρα, κάνει την κατάσταση, παρά τις δυσκολίες, διαχειρίσιμη. Αλλιώς, θα είχαμε γίνει Πορτογαλία ή Τσεχία».
Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα μέτρα που ελήφθησαν από χθες σημειώνοντας πως: «Οι νέες ρυθμίσεις δεν διαφέρουν ουσιαστικά από εκείνες της περασμένης άνοιξης. Τότε, όμως, τις τηρούσαμε σχολαστικά μπροστά στο φόβο του άγνωστου κινδύνου. Ενώ τώρα ο κίνδυνος είναι ακριβώς να συμβιβαστούμε με αυτόν. Καταλαβαίνω απόλυτα την πολύμηνη κούραση που μπορεί να φέρει την πρόσκαιρη χαλάρωση. Ίσως και να φοβόμαστε λιγότερο, ελπίζοντας στο εμβόλιο».
Η δήλωση του πρωθυπουργού:
Ξεκινώ με τα καλά νέα: Τα εμβόλια αποδεικνύονται ασφαλή και αποτελεσματικά. Στη χώρα μας η διαδικασία προχωρά οργανωμένα και πιο γρήγορα από τα πιο πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Γι΄ αυτό και τα εμπιστεύονται ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας.
Σήμερα, ξεπερνάμε το συμβολικό αριθμό των 1.000.000 δόσεων. Που σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχος μας.
Ο COVID-19, όπως όλοι οι ιοί του αναπνευστικού, έχει εξάλλου έντονη εποχικότητα. Κατά συνέπεια, είμαστε στην αρχή του τέλους. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Παραμένει, όμως, ένα κρίσιμο στοίχημα για όλους. Τώρα, τα ανησυχητικά νέα: Οι μεταλλάξεις και πρωτίστως η Βρετανική, που κυριαρχεί, πια, στη χώρα μας, έχουν πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Γι’ αυτό και, τελευταία, βλέπουμε να αυξάνονται τα κρούσματα και να πολιορκείται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην επίθεση αυτή απαντούμε συνεχίζοντας να ενισχύουμε ακόμα πιο πολύ τα νοσοκομεία μας. Πρωτίστως στην Αττική, όπου έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Και το γεγονός ότι πήραμε νωρίς περιοριστικά μέτρα, κάνει την κατάσταση, παρά τις δυσκολίες, διαχειρίσιμη. Αλλιώς, θα είχαμε γίνει Πορτογαλία ή Τσεχία.
Από σήμερα, όπως γνωρίζετε, αναβαθμίζουμε την άμυνα της Δημόσιας Υγείας, κάνοντας πιο αποτελεσματική την εφαρμογή της ελεγχόμενης κινητικότητας. Οι νέες ρυθμίσεις δεν διαφέρουν ουσιαστικά από εκείνες της περασμένης άνοιξης. Τότε, όμως, τις τηρούσαμε σχολαστικά μπροστά στο φόβο του άγνωστου κινδύνου. Ενώ τώρα ο κίνδυνος είναι ακριβώς να συμβιβαστούμε με αυτόν. Καταλαβαίνω απόλυτα την πολύμηνη κούραση που μπορεί να φέρει την πρόσκαιρη χαλάρωση. Ίσως και να φοβόμαστε λιγότερο, ελπίζοντας στο εμβόλιο. Όμως, αυτό είναι λάθος για τη φάση στην οποία βρισκόμαστε. Προχθές, επισκέφθηκα το Νοσοκομείο Σωτηρία. Είδα συμπολίτες μας, 40 και 45 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να υποφέρουν στις εντατικές. Κανείς, λοιπόν, δεν πρέπει να αισθάνεται άτρωτος. Και καθένας μπορεί να μεταδίδει γύρω του τον Κορωνοϊό, βάζοντας τους υπόλοιπους σε νέες δοκιμασίες. Ειδικά σήμερα, που είναι μέρα παραδοσιακών συγκεντρώσεων, πρέπει να φανούμε διπλά προσεκτικοί. Ας «τσικνίσουμε» μόνο με την οικογένειά μας. Δεν ξέρω, αλήθεια, πώς αλλιώς να το εκφράσω. Είναι κρίμα, τώρα, που βλέπουμε την έξοδο, να γίνει μεγάλη ζημιά. Να γκρεμίσουμε, δηλαδή, στο τέλος όσα με κόπο χτίσαμε από την αρχή.
Όλοι θέλουμε να λειτουργήσουν ξανά σύντομα το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Αυτό, όμως, θα συμβεί τόσο γρήγορα αύριο όσο συνεπείς φανούμε σήμερα. Η μάσκα και η αποφυγή των επαφών και των μετακινήσεων παραμένουν τα όπλα μας μέχρι η ασπίδα των εμβολίων να καλύψει ολόκληρη τη χώρα. Πρέπει να το νιώσουμε βαθιά μέσα μας και να το υπηρετήσουμε.
Αυτές οι εβδομάδες μοιάζουν με το τελευταίο εμπόδιο πριν φτάσουμε στο νήμα της ελπίδας. Η τελευταία πρόκληση καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Γι΄αυτό και μια τελευταία προσπάθεια θα μας φέρει όλους νωρίτερα στο ξέφωτο της Ελευθερίας.
Ας το αναλογιστούμε και ας το κάνουμε.
Πηγή: protothema.gr
![Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2021/02/google-news-logo.png)
![VIRAL: Ο Δένδιας έψαχνε να αγοράσει ένα ρολόι 29.375 ευρώ ενώ ψήφιζε στη Βουλή;](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/02/4495860-768x461.jpg)
Ο Δένδιας έψαχνε να αγοράσει ένα ρολόι 29.375 ευρώ ενώ ψήφιζε στη Βουλή;
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας φαίνεται να τσεκάρει ρολόγια ενώ βρίσκεται στη Βουλή.
VIRAL![Media: Ο Στέφανος Κασσελάκης ανάγκασε τον Αρναούτογλου να το πει…](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/02/Kasselakis-arnaotoglou-768x461.jpg)
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανάγκασε τον Αρναούτογλου να το πει…
Τι ψήφισε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στις εκλογές του 2023; Ο Στέφανος Κασσελάκης τον ανάγκασε να το πει δημόσια…
Media![Πολιτική: Η πατριωτική δεξιά στην Ελλάδα που μένει χωρίς σοβαρή εκπροσώπηση ακόμα](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/02/shmaia-3-768x461.jpg)
Η πατριωτική δεξιά στην Ελλάδα που μένει χωρίς σοβαρή εκπροσώπηση ακόμα
Υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός πολιτών που αισθάνονται ότι δεν εκπροσωπούνται.
Πολιτική![Media: Το είπε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Τάιλερ… (vid)](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/02/stefanos-kasselakis-768x461.jpg)
Το είπε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Τάιλερ… (vid)
Για μία ακόμα φορά ο Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε να σχολιάσει στην τηλεόραση το αν περνάει κρίση ο γάμος του με τον Τάιλερ
Media![VIRAL: Δείτε τους Έλληνες πολιτικούς να κάνουν τους DJs](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/02/ellines-politikoi-DJ-768x461.jpg)
Δείτε τους Έλληνες πολιτικούς να κάνουν τους DJs
Η τεχνητή νοημοσύνη «περιέλαβε» και τους Έλληνες πολιτικούς.
VIRAL![Κοινωνία: Η Μαρία Καρυστιανού: Η μάνα που στέκεται στην πρώτη γραμμή – Εκεί, πάντα εκεί, σε όλα εκεί για τη δολοφονημένη Μάρθη…](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/01/maria-karistianou-1-768x461.jpg)
Η Μαρία Καρυστιανού: Η μάνα που στέκεται στην πρώτη γραμμή – Εκεί, πάντα εκεί, σε όλα εκεί για τη δολοφονημένη Μάρθη…
Η Μαρία Καρυστιανού είναι μια μάνα που κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση της. Δεν θα έλειπε από το Σύνταγμα…
Κοινωνία![Κοινωνία: Τέμπη Σύνταγμα : Δεν χωράει ο κόσμος – Παρέλυσε το μετρό (vid)](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/01/4544193-768x461.jpg)
Τέμπη Σύνταγμα : Δεν χωράει ο κόσμος – Παρέλυσε το μετρό (vid)
Είναι τέτοια η κάψα του κόσμου να πάει στο Σύνταγμα για τα Τέμπη που το Μετρό γέμισε και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει
Κοινωνία![Κοινωνία: Τέμπη : Πολύς κόσμος στο Σύνταγμα – Εικόνες και βίντεο από όλη την Ελλάδα! – Διαδηλωτές στις Σέρρες στα γραφεία του Καραμανλή!](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/01/Sintagma-sigkentrosi-tempi-768x461.jpg)
Τέμπη : Πολύς κόσμος στο Σύνταγμα – Εικόνες και βίντεο από όλη την Ελλάδα! – Διαδηλωτές στις Σέρρες στα γραφεία του Καραμανλή!
Ο κόσμος θα απονείμει δικαιοσύνη για τους υπευθύνους της τραγωδίας στα Τέμπη και ήδη είναι αρκετός στο Σύνταγμα!
Κοινωνία![Πολιτική: Όπως ο Τραμπ, αλλά χωρίς το Twitter: Ο πρόεδρος που έκανε comeback στον Λευκό Οίκο το 1892](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/01/allos-proedros-epaneklogi-san-ton-trump-768x461.jpg)
Όπως ο Τραμπ, αλλά χωρίς το Twitter: Ο πρόεδρος που έκανε comeback στον Λευκό Οίκο το 1892
Η επανεκλογή Τραμπ θυμίζει την ιστορική επιστροφή του Γκρόβερ Κλίβελαντ. Πώς τα κατάφεραν;
Πολιτική![Πολιτική: Οι δυο φορές που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ελευθέριο Βενιζέλο](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/01/venizelos-768x461.jpg)
Οι δυο φορές που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ελευθέριο Βενιζέλο
Οι δύο φορές που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ελευθέριο Βενιζέλο
Πολιτική![Πολιτική: Ποιές ακριβώς είναι οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και ποιες οι διαφορές με την Αμερική και τον Τραμπ](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/01/tramp-sakelaropoulou-768x461.jpg)
Ποιές ακριβώς είναι οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και ποιες οι διαφορές με την Αμερική και τον Τραμπ
Αναλύουμε τις αρμοδιότητες του Προέδρου στην Ελλάδα και συγκρίνουμε τον ρόλο του με αυτόν του Τραμπ στις ΗΠΑ.
Πολιτική![Πολιτική: Βόμβες από τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλο – Κόσμος της ΝΔ μου λέει που θα πάει αυτή η δουλειά με τον Μητσοτάκη](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/01/kostas-markopoulos-768x461.jpg)
Βόμβες από τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλο – Κόσμος της ΝΔ μου λέει που θα πάει αυτή η δουλειά με τον Μητσοτάκη
Βόμβες από τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλο - Κόσμος της ΝΔ μου λέει που θα πάει αυτή η δουλειά με τον Μητσοτάκη
Πολιτική![Πολιτική: Η κραυγή της Μαρίας Καρυστιανού για τον υποψηφιότητα Τασούλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας : Δικαιοσύνη για τα Τέμπη – Όχι στη συγκάλυψη](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/01/maria-karistianou-768x461.jpg)
Η κραυγή της Μαρίας Καρυστιανού για τον υποψηφιότητα Τασούλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας : Δικαιοσύνη για τα Τέμπη – Όχι στη συγκάλυψη
Η κραυγή της Μαρίας Καρυστιανού ενάντια στη συγκάλυψη ευθυνών για τα Τέμπη παραμένει δυνατή με αφορμή την υποψηφιότητα Τασούλα
Πολιτική![Κοινωνία: Το είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης – Μην πάτε όλοι στα νοσοκομεία, υπάρχουν και τα κέντρα υγείας!](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/01/adonis-georgiadis-nosokomeio-768x461.jpg)
Το είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης – Μην πάτε όλοι στα νοσοκομεία, υπάρχουν και τα κέντρα υγείας!
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θέλει να μην πηγαίνει όλος ο κόσμος στα νοσοκομεία, αλλά και στα κέντρα υγείας.
Κοινωνία![Κοινωνία: Ο Πόλεμος της Τσιπούρας – Απίστευτες καταγγελίες για τους Τούρκους από τους Έλληνες ψαράδες](https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2025/01/polemos-tsipouras-768x432.jpg)
Ο Πόλεμος της Τσιπούρας – Απίστευτες καταγγελίες για τους Τούρκους από τους Έλληνες ψαράδες
Ο Πόλεμος της Τσιπούρας γίνεται καθημερινά στις θάλασσες και οι καταγγελίες από τους Έλληνες ψαράδες για τους Τούρκους είναι συγκλονιστικές
Κοινωνία