ΠΑΟΚ

Τζόλης: Περνάει από… «ακτινογραφία» στο εξωτερικό!

Ο Χρήστος Τζόλης απασχολεί για ακόμη μια φορά τα ΜΜΕ του εξωτερικού τα οποία τον περνάνε από «ακτινογραφία»!
Τζόλης: Περνάει από… «ακτινογραφία» στο εξωτερικό!

Ο Χρήστος Τζόλης απασχολεί για ακόμη μια φορά τα ΜΜΕ του εξωτερικού τα οποία τον περνάνε από «ακτινογραφία»!

Τζόλης: Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύματα στο Βέλγιο που επιβεβαίωναν το Sportime μιλούσαν για πρόταση 15 εκατομμυρίων ευρώ της Κλαμπ Μπριζ συν τον Μάικλ Κρμέντσικ προκειμένου ο Χρήστος Τζόλης να ντυθεί στα χρώματα της. Σήμερα σειρά έχει άλλη μια σελίδα στο εξωτερικό όπου ασχολείται με το next big thing του ΠΑΟΚ και τον περνάει «ακτινογραφία»!

Πιο συγκεκριμένα, η σελίδα «totalfootballanalysis.com» προσπάθησε να σκιαγραφήσει το προφίλ του νεαρού παίκτη του δικεφάλου κάτι που είναι αρκετά ενδιαφέρον θέμα στο εξωτερικό από τη στιγμή που βρίσκεται στα μπλοκάκια μεγάλων κλαμπ όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή  η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στο αφιέρωμα για τον Τζόλη, γίνεται αρχικά μια μικρή αναδρομή για την πορεία του Έλληνα επιθετικού στην «πρώτη» ομάδα του ΠΑΟΚ από τον περασμένο Ιούνιο όποτε και κατέγραψε το ντεμπούτο του έως σήμερα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

«Ο Τζόλης είναι ένας ποδοσφαιριστής που προσαρμόζεται εύκολα και μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση της επίθεσης, αν και η αριστερή πτέρυγα είναι η καλύτερή του. Σε όλους τους αγώνες αυτή τη σεζόν, ο νεαρός ξεκίνησε στα αριστερά στο 64% των παιχνιδιών του, ενώ ως εσωτερικός επιθετικός έπαιξε 29% του χρόνου συμμετοχής του. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε ένα σχηματισμό 4-2-3-1, τον οποίο ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, έχει αναπτύξει στο 34% των παιχνιδιών του τη φετινή σεζόν σεζόν, ενώ το 5-4-1 και το 4-3-3 είναι το δεύτερο και το τρίτο σύστημα αντίστοιχα που έπαιξε περισσότερο ο ΠΑΟΚ.

Όταν βρίσκεται στα αριστερά, ο Τζόλης αρέσκεται να κινείται μεταξύ της αριστερής πτέρυγας και του μεσοδιαστήματος, δημιουργώντας συνεχώς συνδυασμούς με τον αριστερό μπακ αλλά και μπαίνοντας αρκετά μέσα στο “κουτί”, όπως φαίνεται και από τον heat map.

Στη συνέχεια, αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο ο Χρήστος Τζόλης σκοράρει, κινείται στα μεσοδιαστήματα αλλά και αμύνεται, ενώ υπογραμμίζεται πως ένας από τους τομείς του παιχνιδιού του που χρειάζεται βελτίωση, είναι οι σέντρες.»

«Τη φετινή σεζόν, ο Τζόλης έχει καταγράψει μόλις 0,71 πετυχημένες σέντρες ανά 90άλεπτο, ποσοστό που είναι αρκετά χαμηλό εάν αναλογιστεί κανείς πως ο ΠΑΟΚ παίζει παιχνίδι κατοχής, με ποσοστό 59,41% κατά μέσο όρο έναντι των αντιπάλων του, στο φετινό πρωτάθλημα του οποίου η κανονική περίοδος μόλις ολοκληρώθηκε.

Επίσης, ο μελλοντικός Έλληνας σταρ κατάφερε να καταγράψει 2,87 πάσες ανά 90άλεπτο στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, με την αιτία που είναι τόσο αναποτελεσματικός στις σέντρες να οφείλεται στο ότι εύκολο για τους αντιπάλους του να παίξουν άμυνα απέναντι του. Σχεδόν όλοι οι αμυντικοί, υποχρεώνουν τον Τζόλο να παίξει πάνω στη αριστερή γραμμή με το αδύναμο πόδι του, το αριστερό και έτσι συχνά ανακόπτεται ή οι σέντρες του δεν φτάνουν στον στόχο» .

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι πως ξεκάθαρα ο Τζόλης δεν είναι ένας κλασικός εξτρέμ, μιας και έχει καταγράψει 4,46 ντρίπλες ανά 90άλεπτο, ολοκληρώνοντας πετυχημένα τις μισές από αυτές, ωστόσο υπογραμμίζεται πως είναι εντυπωσιακή η ικανότητά του να παίρνει τη σωστή θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να σκοράρει.

Σε ότι αφορά το αμυντικό κομμάτι του αγωνιστικού προφίλ του Τζόλη, τονίζεται πως ο 19χρονος είναι αρκετά χρήσιμος στον ΠΑΟΚ και σε αυτόν τον τομέα, έχοντας συνήθως ως αποστολή να πιέζει ψηλά τον αντίπαλο δεξιό μπακ.

Ωστόσο, εάν ο αντίπαλος φτάσει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ο Τζόλης έχει την οδηγία να ακολουθεί τον αντίπαλο φουλ μπακ ή εξτρέμ μέχρι το τέλος, κάτι που πολλές φορές δημιουργεί πεντάδα στην άμυνα.

Αυτό ο Τζόλης το κάνει καλά και είναι μεγάλη η διάθεση που δείχνει να βοηθάει την ομάδα του σε φάση άμυνας. Είναι αρκετά γρήγορος, κάτι που είναι χρήσιμο φυσικά για έναν επιθετικό, ωστόσο είναι επίσης χρήσιμο για τον ίδιο και την ομάδα όταν ο ΠΑΟΚ κάνει μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα.

Λόγω της ταχύτητάς του, ο Τζόλης είναι ικανός να επιστρέφει γρήγορα στην άμυνα και να καταγράφει αποτελεσματικά τάκλιν, όταν ο αντίπαλος βρίσκεται στην αντεπίθεση. Στη φετινή σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, ο Τζόλης έχει 3,8 κερδισμένες μπάλες σε θέση άμυνας.

Ο Τζόλης είναι ακόμα πολύ “σκληρός” στα άκρα και ενδεχομένως θα χρειαστεί να πάει σε ένα πιο απαιτητικό πρωτάθλημα για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει αυτές τις ανεπάρκειες στο παιχνίδι του, αλλά δεν υπάρχει καμία  αμφιβολία για την ακατέργαστη ικανότητά του.

Το να πετύχει κάποιος 17 γκολ σε 9 μήνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι απίστευτο για έναν παίκτη που είναι μόλις 19 ετών.

Ο Τζόλης σίγουρα θα πρέπει να τύχει της προσοχής σας, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα Transfermarkt, εάν ένας κορυφαίος σύλλογος θέλει να εξασφαλίσει την υπογραφή του, θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον αποζημίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ στον ΠΑΟΚ, πιθανώς και πολύ περισσότερα» .

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ξεκάθαρη η Λαμπαδαρίου για το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ

Ξεκάθαρη η Λαμπαδαρίου για το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ

Η Λαμπαδαρίου μίλησε για το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η βαθμολογία της Super League μετά τη νίκη του Ολυμπιακού

Η βαθμολογία της Super League μετά τη νίκη του Ολυμπιακού

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Super League στα πλέι οφ μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Live ενημέρωση: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live ενημέρωση: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 4-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live ενημέρωση για την πρεμιέρα των πλέι οφ με τις αναμετρήσεις ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Αυτός έδειξε ότι μπορεί να το γυρίσει

ΠΑΟΚ: Αυτός έδειξε ότι μπορεί να το γυρίσει

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που κέρδισε πόντους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 2-3: Μεγάλη ανατροπή και διπλό ο ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από 2-0

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 2-3: Μεγάλη ανατροπή και διπλό ο ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από 2-0

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-3 με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με εκκωφαντικό τρόπο το ντέρμπι και να γυρίζει το ματς από το 2-0 που ήταν μπροστά η Ένωση

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ: Ποιος ειναι ο Ντοναλντόνι που είναι στον πάγκο της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ποιος ειναι ο Ντοναλντόνι που είναι στον πάγκο της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Έκπληξη στην αποστολή της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα να επιλέγει τον 23χρονο καμερουνέζο επιθετικό Ντοναλντόνι για τον πάγκο

ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Μεγάλες εκπλήξεις από Αλμέιδα και Λουτσέσκου στις 11άδες

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Μεγάλες εκπλήξεις από Αλμέιδα και Λουτσέσκου στις 11άδες

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κάνουν αρχή στα πλέι οφ σε ντέρμπι που και οι δύο καίγονται απόλυτα για τη νίκη, αυτές είναι οι 11άδες

Ποδόσφαιρο
Έλληνες του εξωτερικού: Ζορίστηκε ο Στέφανος Τζίμας…

Ζορίστηκε ο Στέφανος Τζίμας…

Περίμενε να είναι μέσα στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας για τα παιχνίδια με τη Σκωτία ο Στέφανος Τζίμας και όσο να ΄ναι, πειράχτηκε.

Έλληνες του εξωτερικού
Ποδόσφαιρο: Super League 1: Όλα τα βλέμματα στα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός!

Super League 1: Όλα τα βλέμματα στα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός!

Αρχίζει το κυρίως… πιάτο των πλέι-οφ της Super League 1 που αφορά τις θέσεις 1-4.

Ποδόσφαιρο
Μεταδόσεις: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το κανάλι που θα δείξει το παιχνίδι – Ποιος περιγράφει

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το κανάλι που θα δείξει το παιχνίδι – Ποιος περιγράφει

Από που θα παρακολουθήσουμε την αναμέτρηση ΑΕΚ - ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ.

Μεταδόσεις
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Χάνει «πόντους»!

ΠΑΟΚ: Χάνει «πόντους»!

Ποιος Έλληνας, μεταγραφικός στόχος, χάνει θέσεις στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τεράστια ανησυχία για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και τις αλλαγές ατζέντηδων…

Τεράστια ανησυχία για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και τις αλλαγές ατζέντηδων…

Ο ένας μετά τον άλλον τα ανερχόμενα αστέρα του ΠΑΟΚ από τις ακαδημίες αλλάζουν ατζέντη και στον δικέφαλο του Βορρά υπάρχει ανησυχία.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ: Τέλος! Ο Σαββίδης πήρε την απόφαση

ΠΑΟΚ: Τέλος! Ο Σαββίδης πήρε την απόφαση

Ο ΠΑΟΚ μάλλον δεν είχε άλλο δρόμο για αυτό το θέμα και ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται να έχει πάρει ήδη την απόφαση

ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Πάρθηκε η απόφαση για Λουτσέσκου!

ΠΑΟΚ: Πάρθηκε η απόφαση για Λουτσέσκου!

Aυτή είναι η απόφαση στον ΠΑΟΚ. Στα 100 χρόνια με Ραζβάν Λουτσέσκου!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Η επιβεβαίωση για Kωνσταντέλια» ήρθε από την Πορτογαλία!

ΠΑΟΚ: Η επιβεβαίωση για Kωνσταντέλια» ήρθε από την Πορτογαλία!

Οι Πορτογάλοι επιβεβαιώνουν το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sportime για Μπενφίκα και Κωνσταντέλια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Γκολ από το παρελθόν

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Γκολ από το παρελθόν

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ μεγάλο ντέρμπι την Κυριακή και στο παρελθόν έγιναν μεγάλα ματς

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League 1: Οι μάνατζερ που πρωταγωνίστησαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο

Super League 1: Οι μάνατζερ που πρωταγωνίστησαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο

Το Sportime καταγράφει ποιοι ατζέντηδες έπαιξαν ρόλο για την ολοκλήρωση κάθε συμφωνίας των ομάδων της Super League 1.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ: ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης δείχνει το νέο τεχνικό διευθυντή

ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης δείχνει το νέο τεχνικό διευθυντή

Ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει και με τις μελλοντικές κινήσεις στην Ροστόφ, το μοντέλο που μάλλον θα ακολουθήσει και στον ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ