ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Pfizer: Μετά το εμβόλιο δοκιμάζει και χάπι για τον κορονοϊό

Δεν φαίνεται να περιορίζεται στο εμβόλιο η αμερικανική Pfizer, η οποία ξεκίνησε προκαταρκτική μελέτη θεραπείας για τον κορονοϊό η οποία θα λαμβάνεται από το στόμα
Pfizer: Μετά το εμβόλιο δοκιμάζει και χάπι για τον κορονοϊό

Δεν φαίνεται να περιορίζεται στο εμβόλιο η αμερικανική Pfizer, η οποία ξεκίνησε προκαταρκτική μελέτη θεραπείας για τον κορονοϊό η οποία θα λαμβάνεται από το στόμα όταν κάποιος εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα.

Το υποψήφιο φάρμακο με την κωδική ονομασία PF-07321332, έδειξε να δρα ισχυρά κατά του κορονοϊού στα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν. Αυτό ανακοίνωσε η Pfizer ενημερώνοντας πως είναι σχεδιασμένο να εμποδίζει τη λειτουργία ενζύμων που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός.

Από εκεί και πέρα, το Reuters αναφέρει ότι διαφορετικοί αναστολείς πρωτεάσης χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως για την αντιμετώπιση του HIV και της ηπατίτιδας C χωρίς να προκαλούν σοβαρές παρενέργειες. Η Pfizer έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει ακόμα εκτός αυτού και μία άλλη αντι-ιική θεραπεία που χορηγείται ενδοφλέβια.

Ακόμη, οι φαρμακοβιομηχανίες Merck και Roche έχουν δύο ακόμη θεραπείες που λαμβάνονται από το στόμα και μάλιστα αμφότερες προηγούνται σε κλινικές δοκιμές. Να σημειωθεί πως έως τώρα το μοναδικό φάρμακο που έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ για τον κορονοϊό είναι η ρεμντεσιβίρη της Gilead Sciences. Έκτακτη αδειοδότηση έχουν λάβει και δύο άλλες ενδοφλέβιες θεραπείες που βασίζονται στα αντισώματα, των εταιρειών Regeneron και Eli Lily.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pfizer Inc. (@pfizerinc)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pfizer Inc. (@pfizerinc)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Pfizer: Μετά το εμβόλιο δοκιμάζει και χάπι για τον κορονοϊό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.