ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Προκριματικά Μουντιάλ – Μπράιαν Χιλ και Ζλάταν: Ο νέος και ο παλιός

Ο Μπράιαν Χιλ που μαγνήτισε τα βλέμματα κόντρα στην Εθνική και ο μεγάλος Ζλάταν που έκανε ξανά τη διαφορά
Προκριματικά Μουντιάλ – Μπράιαν Χιλ και Ζλάταν: Ο νέος και ο παλιός

«Ποιος είναι αυτός ο… σβούρας;» και «πάλι αυτός έδωσε τη λύση;». Δύο ερωτήσεις που δημιουργήθηκαν αυτόματα βλέποντας δύο πρωταγωνιστές εντελώς διαφορετικής ηλικίας στα πρώτα ματς του δευτέρου ομίλου για τα Προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ.  

Η πρώτη αφορούσε σε έναν εκπληκτικό 20χρονο που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στην Ισπανία και αν μη τι άλλο μαγνήτισε τα βλέμματα. Ο λόγος για τον Μπράιαν Χιλ, ένα από τα πιο «καυτά» πρότζεκτ του ισπανικού ποδοσφαίρου. Με το που ακούμπησε την μπάλα, όλοι έγιναν κοινωνοί του ποδοσφαιρικού του ταλέντου.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ελάχιστοι στο ευρωπαϊκό στερέωμα τον γνώριζαν, πράγμα εντελώς λογικό, μιας και αυτή την περίοδο πραγματοποιεί το «αγροτικό» του στην Εϊμπαρ, με απολογισμό 3 γκολ και 3 σε 22 εμφανίσεις. Ουκ ολίγες φορές προσπάθησε με ή χωρίς την μπάλα να διασπάσει την ελληνική άμυνα, κινούμενος περισσότερα από τη δεξιά πλευρά. Ως μαμούνι κανονικό, δεν περίμενε να γίνει παραλήπτης της, αλλά βρισκόταν σε συνεχή κίνηση, γύρω από το κουτί.

Οι κάθετες πάσες του, αλλά και η ικανότητα στην ντρίμπλα αποτελούν τα μεγαλύτερά του «όπλα» μαζί με το καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό του θράσος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως με το τέλος του αγώνα, όλοι θα ήθελαν να δουν τον Χιλ από το πρώτο λεπτό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το τελικό αποτέλεσμα θα άλλαζε. Τα Προκριματικά όμως έχουν δρόμο και δεδομένα θα τον βρούμε ξανά στον δρόμο μας.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο νεαρός βγήκε κερδισμένος από την αναμέτρηση. Το όνομά του «παίζει» δυνατά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και η επιστροφή του στη Σεβίλλη το καλοκαίρι (ανήκει στους Ανδαλουσιάνους έως το 2023) θα πυροδοτήσει εξελίξεις, με Μπαρτσελόνα, αλλά και ομάδες από Μπουντεσλίγκα να έχουν εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον του. Ο… νέος ήταν ωραίος, αλλά και στο άλλο ματς του ομίλου ο «παλιός» ( που χρονολογικά θα μπορούσε να είναι και πατέρας του) ήταν αλλιώς.

Σαν το παλιό, καλό κρασί

Στην τελική φάση του EURO 2016, είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από τις υποχρεώσεις της Εθνικής Σουηδίας. Ωστόσο, Ζλάταν είναι, ό,τι θέλει κάνει. Και αυτό που ήθελε ήταν να επιστρέψει στους «βίκινγκ», με φόντο το EURO 2020 (σ.σ ναι, το καλοκαίρι του 21΄ θα γίνει, αλλά το brandname του θεσμού δεν αλλάζει).

Το θέμα είναι ότι ο 39 ετών και 180 ημερών Σουηδός δεν έκανε το come-back για να μείνει κομπάρσος. Και πως θα μπορούσε να είναι άλλωστε, όταν από την αρχή της σεζόν κουβαλάει τη Μίλαν στη Serie A. Σαν το παλιό, καλό κρασί, ο Ιμπραΐμοβιτς χρειάστηκε ένα άγγιγμα για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του κόντρα στην Γεωργία, η οποία την είχε στριμώξει στα σχοινιά.

Ένα απλό γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Κλάεσον το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο σκοράροντας το τελικό όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, 1-0. Ο ηγέτης της Μίλαν, ανήκει σε μια πολύ κλειστή κάστα παικτών, οι οποίοι αποδίδουν στην ίδια ένταση όσο περνούν τα χρόνια. Πρόσφατο παράδειγμα σε τέτοιο επίπεδο θα συναντήσει κανείς στο πρόσωπο του Φραντσέσκο Τότι. Το βέβαιον είναι, ότι συνεχίζει και κάνει τη διαφορά, χωρίς να… ιδρώσει. Όσο υπάρχει εκείνος, θα αποτελεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση και αναμένεται να τραβήξει το κουπί στα Προκριματικά ως προς το σκοράρισμα.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μάλιστα, ίσως να στοχεύει και σε παρουσία, εφόσον η Εθνική του τα καταφέρει, στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ του 2022, ώστε να γίνει ο τρίτος γηραιότερος ποδοσφαιριστής σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τους Ασσάμ Ελ- Χάνταρι (45 ετών) και Φαρίντ Μοντραγκόν (43 ετών).

Για ανθρώπους άλλωστε που βλέπουν το ποδόσφαιρο ως απόλαυση και όχι ως αγγαρεία, ακόμα και ένας τέτοιος στόχος, φαντάζει υλοποιήσιμος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προκριματικά Μουντιάλ – Μπράιαν Χιλ και Ζλάταν: Ο νέος και ο παλιός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.