ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πελώνη – Οριστικό: Ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου – Ανακοινώσεις για εστίαση

Ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία αναφέρθηκε και στην εστίαση.
Πελώνη – Οριστικό: Ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου – Ανακοινώσεις για εστίαση

Ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία αναφέρθηκε και στην εστίαση.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία, με προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ», είπε η Αριστοτελία Πελώνη, προαναγγέλοντας, μάλιστα, ότι την ίδια στιγμή θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Σε ότι αφορά τα self test η κυρία Πελώνη αφού υπογράμμισε ότι ο σχετικό διαγωνισμός έγινε με διαφάνεια (υπέβαλαν προσφορές 31 εταιρείες και ο φάκελος κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο), τόνισε ότι η διάθεσή τους από τα φαρμακεία αναμένεται να ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα.

«Η τροφοδοσία των φαρμακείων θα γίνει σταδιακά με βάση τη ροή των προμηθειών. Κατά προτεραιότητα θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία οι μαθητές κάτω των 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί. Τα self test είναι βασικό εργαλείο για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Το συνολικό σχέδιο που αφορά το πλαίσιο για τα self test θα ανακοινωθεί αύριο», εξήγησε η ίδια.

Σύσκεψη για την εστίαση

Ευρύτατη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με την παρουσία εκπροσώπου της εστίασης θα λάβει χώρα στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης 1 Απριλίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη αναμένεται μετά το πέρας της σύσκεψης να υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις, αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του συγκεκριμένου κλάδου.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη για τον κλάδο της εστίασης με τους Υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, τους Υφυπουργούς στον Πρωθυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και Άκη Σκέρτσο, τον Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Μετά το τέλος της σύσκεψης θα γίνουν ανακοινώσεις για την εστίαση.

Πηγή: ethnos.gr 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πελώνη – Οριστικό: Ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου – Ανακοινώσεις για εστίαση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.