ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Ανήσυχοι οι ειδικοί – «Βιαστική απόφαση αν ανοίξουν»

Μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα στις τάξεις των ειδικών αναφορικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος πριν από το Πάσχα.
Σχολεία: Ανήσυχοι οι ειδικοί – «Βιαστική απόφαση αν ανοίξουν»

Σχολεία: Μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα στις τάξεις των ειδικών αναφορικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος πριν από το Πάσχα.

Αν κρίνει κανείς απ’ όσα είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο MEGA, τα σχολεία δεν θα πρέπει να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα (12/4).

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι οι ειδικοί εξακολουθούν να ανησυχούν, αφού ο κορονοϊός ασκεί έντονη πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Επίσης, σημείωσε ότι θα ήταν πολύ δυσάρεστο για όλους να ξανακλείσουν τα μαγαζιά, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από την εικόνα της πανδημίας και από τη συμπεριφορά των πολιτών.

«Πρέπει να υπάρχει προσοχή, να μη θεωρηθεί ότι αφήνουμε το πρόβλημα πίσω μας. Το πρόβλημα είναι εδώ, θα πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς», τόνισε.

Σχετικά με την απόφαση για τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα που παραμένουν κλειστά, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι η πίεση στο Σύστημα Υγείας στις περιοχές αυτές ήταν το στοιχείο που οδήγησε την επιτροπή σε αυτήν την απόφαση.

Τέλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παραμένει επιφυλακτικός και για τη λειτουργία των self tests, λέγοντας: «Είναι χρήσιμο εργαλείο, αλλά όχι το κλειδί που ξεκλειδώνει την κλειδαριά του προβλήματος. Δεν θα λύσει μαγικά το πρόβλημα».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είχε διαχωρίσει τη Γ’ Λυκείου από τις υπόλοιπες τάξεις, τονίζοντας: «Επειδή η πίεση είναι τρομακτική, η Επιτροπή θα πρέπει να δει που υπάρχει αδήριτη ανάγκη και αυτή και μόνο να εξυπηρετείται. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για την Γ’ Λυκείου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παγώνη για Πάσχα στο χωριό: «Το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο» – Πώς πρέπει να ανοίξουν τα Λύκεια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Ανήσυχοι οι ειδικοί – «Βιαστική απόφαση αν ανοίξουν»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.