ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει όταν πεθάνει

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει όταν πεθάνει - Θα βυθίσει στο χάος όχι μόνο την Μεγάλη Βρετανία αλλά και μεγάλο μέρος του πλανήτη.
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει όταν πεθάνει

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει όταν πεθάνει – Θα βυθίσει στο χάος όχι μόνο την Μεγάλη Βρετανία αλλά και μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Η Μεγάλη Βρετανία συγκλονίζεται από τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου στα 99 του χρόνια.

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισαβέτ, όταν αυτός συμβεί, αναμένεται να προκαλέσει χάος στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, το οποίο υπήρξε κάποτε αγγλική αποικία.

Κατ’ αρχάς για 12 μέρες η Μεγάλη Βρετανία θα βυθιστεί στο πένθος. Οι τράπεζες και το χρηματιστήριο θα κλείσουν, κανείς δεν θα πηγαίνει στην δουλειά ή αν πηγαίνει δεν θα δουλεύει αλλά θα μιλάει για το τραγικό γεγονός, γράφει το newmoney.gr.

Η ημέρα της κηδείας της Βασίλισσας θα γίνει ημέρα πένθους και θα χαθούν δισ. από την βρετανική οικονομία.

Υπολογίζεται ότι η απώλεια στο ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας από τον θάνατο της Βασίλισσας, θα είναι μεταξύ 1,2 και 6 δισ. στερλινών μη περιλαμβανομένου του κόστους των εκδηλώσεων και της κηδείας.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνο θα κλείσει, αν ο θάνατός της βασίλισσας συμβεί σε εργάσιμη ημέρα και ώρα ενώ το ίδιο θα συμβεί και με χιλιάδες άλλες εταιρείες.

Όμως θα υπάρχουν και οι παράπλευρες οικονομικές απώλειες από τον θάνατο της Ελισάβετ της Β’.

Το BBC θα ακυρώσει όλα τα κωμικά σόου, όπως είχε και το 1952, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος ίσως αλλάξει το όνομά του, όπως αλλαγή θα χρειαστούν και οι στίχοι του εθνικού ύμνου της Μ. Βρετανίας.

Τα τηλεοπτικά προγράμματα θα αλλάξουν δραστικά και όλα τα κανάλια θα ασχολούνται με τον θάνατο την βασίλισσας, ακυρώνοντας το πρόγραμμά τους.

Αν κρίνει κανείς από την υστερία που προκλήθηκε από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας, της βασιλομήτωρ, αλλά και του πρίγκιπα Φίλιππου, τότε στην περίπτωση της βασίλισσας αναμένεται να «γίνει πανικός», αναφέρει το >Business Insider.

Πάντως σύμφωνα με πηγές το σχέδιο ανακοίνωσης του θανάτου της βασίλισσας έχει ήδη εκπονηθεί ενώ η διαδικασία ονομάζεται στο Buckingham ως «Bridge», δηλαδή γέφυρα.

Αν όμως ο θάνατος της βασίλισσας είναι ξαφνικός ή ακόμα χειρότερα δημόσιος, όπως στην περίπτωσης της πριγκίπισσας Νταϊάνας, τότε τα νέα θα κάνουν τον γύρο του κόσμου ανεξέλεγκτα ενώ το σύνολο των εργαζομένων στο Παλάτι θα συνταξιοδοτηθεί.

Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να προσέξουν ακόμα και το ντύσιμό τους εκείνες τις ημέρες. Ο Πίτερ Σίσονς του BBC δέχτηκε μεγάλη κριτική όταν ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου της βασιλομήτωρος φορώντας κόκκινη γραβάτα.

Όπως δήλωσε πρώην Βρετανός πρέσβης, πολλά θα κριθούν από το πως θα πεθάνει η βασίλισσα, αν είναι κάτι αναμενόμενο ή έκτακτο.

Το επίσημο συμβούλιο θα ανακοινώσει το βασιλιά της χώρας, με την διαδικασία να είναι τυπική αφού αναμένεται να είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος όμως μπορεί να μεταφέρει το δικαίωμα του θρόνου στον γιο του Γουίλιαμ.

Πάντως αν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, ο Γουίλιαμ θα πάρει τον τίτλο του πατέρα του.

Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι απαραίτητο να κυβερνήσει ο βασιλιάς της Μ. Βρετανίας με το ίδιο όνομα, αφού μπορεί να επιλέξει άλλο ή ακόμα και δεύτερο όνομα.

Η σωρός της βασίλισσας θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα στο Westminster Hall για τρεις μέρες. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου. Στην αντίστοιχη τελετή για την πριγκίπισσα Νταϊάνα το πλήθος τοποθέτησε 1 εκατ. μπουκέτα λουλούδια στο σημείο.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει 12 μέρες μετά τον θάνατό της και την κηδεία θα παρακολουθήσουν πάνω από 2,5 δισ. κόσμου ανά τον πλανήτη.

Πάνω από 1 εκατ. κόσμος θα ακολουθούν την νεκρώσιμη πορεία, ενώ σύμφωνα με το ΒΒC την κηδεία θα παρακολουθήσουν από την τηλεόραση 30 εκατ. Βρετανοί.

Η ενθρόνιση του νέου βασιλιά θα γίνει έναν χρόνο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ της Β’, με τον Κάρολο να έχει την δυνατότητα από την πρώτη μέρα που θα οριστεί βασιλιάς να ασκήσει να καθήκοντά του.

Βέβαια θα πρέπει να γίνει και μία σειρά από άλλες αλλαγές όπως στους στοίχους του εθνικού ύμνου της χώρας. Το “God Save The Queen”, δηλαδή ο “Θεός να ευλογεί την Βασίλισσα” θα πρέπει να αλλάξει στο “God Save The King” που γράφτηκε για τον βασιλιά Γεώργιο το 1948.

Επίσης θα αλλάξουν τα κράνη των αστυνομικών, αφού παρουσιάζεται η Βασίλισσα, τα διαβατήρια, τα γραμματόσημα.

Μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, άγνωστο είναι το μέλλον της μοναρχίας στην Μ. Βρετανία, αφού αν και σήμερα η πλειοψηφία των Άγγλων θέλουν την μοναρχία, επί βασιλείας Καρόλου, κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Γεννημένος πρίγκιπας της Ελλάδας

Πρίγκιπας Φίλιππος: Πώς το DNA του έλυσε το μυστήριο των Ρομανόφ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει όταν πεθάνει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.