EUROLEAGUE

Η Ρεάλ θέλει κορυφή σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο αλλά…

Για τέταρτη φορά στην ιστορία της η Ρεάλ βρίσκεται να διεκδικεί το τρόπαιο της Ευρωλίγκα και του Champions League. Δείτε τι έγινε τις προηγούμενες φορές
Η Ρεάλ θέλει κορυφή σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο αλλά…

Η Ρεάλ είναι και πάλι εδώ! Σε όλα τα σπορ! Η ομάδα της Μαδρίτης μετά την πρόκριση της στον τελικό του Champions League όταν και απέκλεισε την Μπάγερν κατάφερε να προκριθεί και στον τελικό της Ευρωλίγκα κερδίζοντας με 92-83 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι φίλαθλοι των Μαδριλένων μάλλον θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τη φετινή χρονιά, καθώς τα τμήματα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου τους έχουν βγάλει ασποπρόσωπους. Αυτή, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρεάλ βρίσκεται να διεκδικεί την κορυφή της Ευρώπης στα δύο πιο δημοφιλή αθλήματα.

Οι «μερένχες» το είχαν ξανακάνει ακόμα… τρεις φορές. Πιο συγκεκριμένα κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 1962, το 1964 και το 2014. Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι ότι καμία από τις τρεις φορές δεν κατάφερε να πανηγυρίσει και τα δύο τρόπαια.

Το 1962 η ποδοσφαιρική Ρεάλ είχε ηττηθεί με 5-3 από την Μπενφίκα στο Ολυμπιακό στάδιο του Άμστερνταμ, ενώ και η μπασκετική έχασε από τη Ντιναμό Τιφλίδα με 90-83.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1964, το ποδοσφαιρικό τμήμα γνώριζε την ήττα με 3-1 από την Ίντερ στο «Πράτερ Στάντιουμ» της Βιέννης, όμως ήρθε το μπασκετικό για να φέρει τη Ρεάλ στην πολυπόθητη κορυφή. H ομάδα του Χοακίν Ερνάντεθ κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε διπλό τελικό την Σπαρτάκ Μπρνο χάνοντας στην Τσεχοσλοβακία με 110-99 (+11), όμως στην Ισπανία οι Μαδριλένοι ήταν αποφασισμένοι να μην απογοητεύσουν και πάλι τους οπαδούς τους. Το τελικό 84-64 (+20) έφερε τη Ρεάλ στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο… διπλός άθλος στα δύο σπορ επαναλήφθηκε και το 2014, όμως τότε ήταν σειρά της ποδοσφαιρικής ομάδας να κάνει περήφανους τους φιλάθλους. Σε έναν άκρως ισπανικό τελικό, η Ρεάλ νίκησε με 4-1 την συμπολίτισσα Ατλέτικο σηκώνοντας το τρόπαιο του Champions League, όμως δεν ακολούθησε τα βήματα της και η ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Στον μεγάλο τελικό του Μιλάνο η «Βασίλισσα» είχε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην Μακάμπι, όμως οι Ισραηλινοί θα κάνουν την έκπληξη (98-86) αφήνοντας με την πίκρα τους Μαδριλένους που έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάτσουν στο θρόνο της ποδοσφαιρικής και της μπασκετικής Ευρώπης.

Βέβαια, η Ρεάλ είναι η πολυνίκης και των δυο θεσμών, καθώς έχει πανηγυρίσει 12 φορές με την κούπα του Champions League ανά χείρας και 9 με το τρόπαιο της Ευρωλίγκα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Ρεάλ θέλει κορυφή σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο αλλά…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.