Self tests: Πως και που τα πετάμε μετά τη χρήση τους;
Self tests: Η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε οδηγίες για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων μετά τη χρήση τους.Self tests: Η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε οδηγίες για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων μετά τη χρήση τους.
Ο κορονοϊός έχει φέρει στη ζωή μας τα Self tests και η χρήση τους γίνεται όλο και εντονότερη, καθώς καθημερινά πολλοί είναι οι πολίτες που πρέπει να κάνουν το δικό τους τεστ.
Η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με ανακοίνωσε που εξέδωσε δίνει χρήσιμες οδηγίες αναφορικά με το πως τα… πετάμε μετά τη χρήση τους.
Γίνεται σαφής η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθεί κάποιος μετά τη χρήση τους, τόσο στην περίπτωση που είναι θετικό, όσο και σε αυτή που είναι αρνητικό.
Αναλυτικά:
Αν το τεστ είναι αρνητικό:
Απορρίπτεται μαζί με τα λοιπά αστικά απόβλητα, δηλαδή τοποθετείται σε πλαστική σακούλα και απορρίπτεται στον κοινό κάδο απορριμμάτων (πράσινο ή γκρι κάδο).
Αν το τεστ είναι θετικό:
Απορρίπτεται από κοινού με τα αναλώσιμα του ασθενούς, σε σακούλα καλά κλεισμένη η οποία τοποθετείται σε κλειστό κάδο εντός της οικίας και στη συνέχεια σε δεύτερη σακούλα, η οποία κλείνει το ίδιο σφιχτά, χωρίς να γεμίσει υπερβολικά για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτής και απορρίπτεται στον πράσινο ή γκρι κάδο.
Τα απόβλητα των self–test δεν τοποθετούνται στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και δεν απορρίπτονται στις αποχετεύσεις.
Σημείωση: Οι οδηγίες ισχύουν όταν δεν υπάρχει ειδική συσκευασία απόρριψης για το self-test.