EUROSTORIES

Euro 2020 – Νταβίντ Αλάμπα: Ο ηγέτης της Αυστρίας απειλεί το γκράντε φαβορί Ιταλία

Ο Νταβίντ Αλάμπα ξέρει ότι η Αυστρία μόνο φαβορί δεν είναι απέναντι στην Ιταλία στα νοκ άουτ του Euro 2020. Αλλά δεν έμαθε ποτέ να το βάζει κάτω!
Euro 2020 – Νταβίντ Αλάμπα: Ο ηγέτης της Αυστρίας απειλεί το γκράντε φαβορί Ιταλία

Ο Νταβίντ Αλάμπα ηγείται της προσπάθειας της Αυστρίας να αναστατώσει το γκράντε φαβορί, Ιταλία στους «16» του Euro 2020. Και ό,τι βγει!

Έχουμε πει πολλά και καλά για την Ιταλία σε αυτό το Euro. Όχι όσα θα έπρεπε για την Αυστρία. Τηρουμένων των αναλογιών, αυτό που έχουν καταφέρει οι απόγονοι της πάλαι ποτέ «Βούντερτιμ» είναι εξίσου σπουδαίο. Για πρώτη φορά στα χρονικά, η Αυστρία βρίσκεται σε νοκ άουτ Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έχοντας βάλει «τικ» σε αυτή την εκκρεμότητα, λογίζεται ήδη ως πετυχημένη, ξεπέρασε το κόμπλεξ κατωτερότητας και την έλλειψη φιλοδοξίας που για καιρό την κρατούσε πίσω. Ακόμα κι έτσι, ελάχιστοι την υπολογίζουν σοβαρά για το αποψινό ματς με την Ιταλία (26/6-22:00). Το ακούει ο Νταβίντ Αλάμπα και χαμογελάει με νόημα. Τόσα χρόνια στην Μπάγερν Μονάχου έμαθε να μην φοβάται ποτέ και κανέναν, εμποτίστηκε με το πνεύμα του νικητή. «Όλα είναι πιθανά», ο τρόπος που επέλεξε να το εκφράσει.

Πολυσύνθετος

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει και ότι δεν γνωρίζει ότι είναι εντελώς άλλο πράγμα να παίζεις σε μια από τις τοπ ομάδες του πλανήτη και άλλο σε μια εθνική που συγκαταλέγεται στις μικρομεσαίες. Το ρόλο που του αναλογεί πάντως, θα τον εκπληρώσει στο ακέραιο. Αναμφίβολα. Έχει παίξει αριστερό μπακ, έχει παίξει αμυντικό χαφ, τώρα πλέον έχει παγιωθεί ως στόπερ. Στην Αυστρία, επιτελεί κάτι ακόμα πιο σύνθετο. Είναι ο playmaker που ξεκινάει από πίσω για να χτίσει επιθέσεις. Να που χρησίμευσε η γνώση που απέκτησε μικρός, όταν δεν σταματούσε να βλέπει βίντεο των Ροναλντίνιο, Ζινεντίν Ζιντάν, Τζέι Τζέι Οκότσα και Πατρίκ Βιεϊρά – αυτοί ήταν τα είδωλά του. Καταπιεσμένος άρα ως αμυντικός; Ας πούμε ότι γνωρίζει 100% το σώμα του, τον εαυτό του. Ξέρει άρα τι μπορεί να κάνει και πώς να το κάνει πιο σωστά.

Leader με τα όλα του

Στην Αυστρία, αυτή τη στιγμή, ο 28χρονος είναι αρχηγός με την πλήρη έννοια της λέξης. Η ομάδα είναι καλή και ας μην ακούγεται πολύ προς τα έξω. Αρναούτοβιτς, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Ντράγκοβιτς, Ζάμπιστερ, Λαζάρο, Λάινερ, Κάλαϊτζιτς, Μπάουμγκαρτνερ, είναι όλοι τους ποιοτικοί παίκτες. Κανείς βέβαια, με εξαίρεση τον Αλάμπα, δεν είναι σταρ. Θα τα δώσει όλα και κόντρα στη «σκουάντρα ατζούρα» και ό,τι είναι να ‘ρθει ας ‘ρθει. Θα ξέρει ότι έκανε ό,τι καλύτερο και θα μπορεί μετά να αφοσιωθεί στη νέα του ομάδα. Μετά από 13 σεζόν και 28 τρόπαια στην Μπάγερν, συνεχίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν άρεσε στους Βαυαρούς ο τρόπος που έφυγε, κατηγορήθηκε από ορισμένους ότι έβγαλε απληστία, μία κάποια αχαριστία. Αυτός απαντά ότι θεώρησε πως ότι ήταν η στιγμή να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, σε ένα άλλο πολύ μεγάλο κλαμπ.

Είναι, άλλωστε, τέτοια η ψυχοσύνθεση του, που δεν κάθεται να σκάει για το τι κακό μπορεί να πουν γι’ αυτόν. Ιδιαίτερη persona. Αν δεν είχε γίνει ποδοσφαιριστής, θα του άρεσε να ήταν αρχιτέκτονας. Στον ελεύθερο χρόνο του, χαλαρώνει με Playstation. Λάτρης της μόδας, έχει φτιάξει δική του μάρκα ρούχων, από τα αρχικά του ονόματός του και το νούμερο της φανέλας του σε συλλογικό επίπεδο (DA27). Το αγαπημένο του φαγητό είναι της μητέρας του (ε, ναι…), αλλά τρελαίνεται και για το βιετναμέζικο. Και από ιταλική κουζίνα; Απόψε η… απάντηση!

Διαβάστε επίσης

Λεβαντόφσκι: Ο μοναχικός δρόμος ενός θρύλου

Φρεγάτες: Και όμως υπάρχει μία πρόταση που τους αφήνει όλους ικανοποιημένους

Η πρώην του πρώην της ΑΕΚ ανεβάζει τη θερμοκρασία και προκαλεί στο instagram

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2020 – Νταβίντ Αλάμπα: Ο ηγέτης της Αυστρίας απειλεί το γκράντε φαβορί Ιταλία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.