Το μήνυμα που περνούσαν οι Αρχαίες Ελληνίδες με το βάψιμό τους
Αρχαίες Ελληνίδες: Η χρήση του μακιγιάζ εδραιώθηκε από τον 5ο αιώνα πΧ. και οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν διάφορα καλλυντικά, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από την Ανατολή.Αρχαίες Ελληνίδες: Η χρήση του μακιγιάζ εδραιώθηκε από τον 5ο αιώνα πΧ. και οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν διάφορα καλλυντικά, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από την Ανατολή.
Το βάψιμο του προσώπου για τις γυναίκες ήταν πολύ σημαντικό στην Αρχαία Ελλάδα. Μάλιστα, υπήρχαν διαφορετικά στιλ βαψίματος για κάθε τύπο γυναίκες.
Οι αρχαίες παλλακίδες βάφονταν με σκούρα χρώματα τα μάτια τους ενώ τα χείλη τους τα έβαφαν με φωτεινά χρώματα. Όσο πιο υψηλή θέση στην κοινωνία είχε μία γυναίκα στην Αρχαία Ελλάδα, τόσο λιγότερο βάφονταν.
Οι παλλακίδες με τα χρώματα που χρησιμοποιούσαν στα χείλη και τα μάτια περνούσαν τα… μηνύματα που ήθελαν στους άνδρες. Οι γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας συνήθιζαν να βάφουν το πρόσωπό τους άσπρη σκόνη μολύβδου και κιμωλία για να φωτίζουν το δέρμα τους. Τότε θεωρούταν της μόδας, η γυναίκα να έχει χλομή επιδερμίδα.
Αυτά όμως με τα χρόνια άλλαξαν. Το 1930 για παράδειγμα εμφανίστηκε ένα νέο προϊόν για την τελειότητα του περιγράμματος των χειλιών. Αργότερα, μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, οι γυναίκες άρχισαν να ξαναβάφονται και επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στα χείλη, βάφοντάς τα με έντονο κόκκινο ή δαμασκινί χρώμα.
Από τα τέλη του 20ου αιώνα και μετά, όλο και περισσότερο, άνδρες-γυναίκες, περιποιούνται στον ίδιο βαθμό τον εαυτό τους. Τέλος αυτό που έχουμε κρατήσει μέχρι σήμερα, είναι το νυφικό μακιγιάζ το οποίο είναι πολύ διακριτικό.
Διαβάστε επίσης:
Αυτό το ήξερες; Τι έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες
Transfer Gossip – Ολυμπιακός: Ο Σα στην αναμονή, δεν τα βρίσκουν ακόμα Γουλβς – Ρόμα για Πατρίσιο
Survivor: Ο απαράδεκτος Τζέημς Καφετζής! Virality στην πλάτη μιας κοπέλας με κινητικά προβλήματα