ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμοί 15-17 ετών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος προκειμένου να ανοίξει η πλατφόρμα και να ξεκινούν οι εμβολιασμοί εφήβων 15-17 ετών.
Εμβολιασμοί 15-17 ετών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος προκειμένου να ανοίξει η πλατφόρμα και να ξεκινούν οι εμβολιασμοί εφήβων 15-17 ετών.

Οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες 15-17 ετών πλησιάζουν, καθώς σύντομα θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα.

Όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους παιδιά που έχουν γεννηθεί από τις 1/1/2006 και μετά θα μπορούν να εμβολιαστούν με γονική συναίνεση, εν αναμονή περισσότερων λεπτομερειών που θα γίνουν γνωστές.

Η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη Τετάρτη 13 Ιουλίου, όπου όποιος επιθυμεί θα μπορεί να μπει και να κλείσει το δικό  του ραντεβού.

«Την ερχόμενη Δευτέρα θα δοθούν οδηγίες πώς θα κλείνονται τα ραντεβού και πώς θα δίνεται η συναίνεση γονέων και κηδεμόνων», σημείωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών, με εμβόλια mRNA.

«Πιστεύουμε ότι ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής. Είναι κάτι που θα επαναφέρει τη χαρά στους νέους, που τόσο ταλαιπωρήθηκαν από την επιδημία», τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου μεταξύ άλλων.

Πέρα από τον εμβολιασμό των εφήβων, η Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι το καλοκαίρι επισκιάζεται από την απειλητική μετάλλαξη Δέλτα, που υπαγορεύει ταχεία αλλαγή των σχεδίων.

«Κύριο χαρακτηριστικό είναι η υψηλή μεταδοτικότητα και σε πολύ σύντομο χρόνο έκθεσης. Ως προς τη βαρύτητα της νόσησης, είναι νωρίς να δοθεί ο χαρακτηρισμός ήπια και χρειάζεται παρακολούθηση», τόνισε.

Η κ. Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς και τα τέσσερα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι αποτελεσματικά και μάλιστα σε υψηλό ποσοστό.

«Το Pfizer και κατά συνέπεια το Moderna αγγίζει το ποσοστό 96%, το AstraZeneca ποσοστό 92%, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα δεδομένα το Johnson & Johnson προσφέρει 85% προστασία έναντι της σοβαρής νόσου, της νοσηλείας και του θανάτου», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών – Η απάντηση Κεραμέως

Κορονοϊός: Επιστρέφει παντού η μάσκα; – Πάμε για νέα έκρηξη κρουσμάτων – Στο στόχαστρο οι ανεμβολίαστοι

Survivor spoiler Τελικός: Ανατροπή! Αυτός πήρε τις περισσότερες ψήφους και πάει για νίκη!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβολιασμοί 15-17 ετών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.