ΓΑΛΛΙΑ

Το unfair της Παρί Σεν Ζερμέν στον Κέιλορ Νάβας με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα

Η Παρί Σεν Ζερμέν απέκτησε τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και ο Κέιλορ Νάβας βρίσκεται -ξανά- αντιμέτωπος με την... αχαριστία.
Το unfair της Παρί Σεν Ζερμέν στον Κέιλορ Νάβας με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα

Αξίζουν πολλά «μπράβο» στην Παρί Σεν Ζερμέν που πήρε «τσάμπα» τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Όχι όμως και στο πώς φέρεται στον Κέιλορ Νάβας.

Το ότι η Παρί απέκτησε τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα ως ελεύθερο είναι ο ορισμός του «κάνω καλές business». Τον είχε κλείσει πριν το Euro 2020 και το έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακό επικοινωνιακά ανακοινώνοντάς τον λίγες ημέρες μετά το πέρας του τουρνουά, στο οποίο ο Ιταλός γκολκίπερ αναδείχτηκε MVP.  Στη νέα του ομάδα, ο πρώην πορτιέρε της Μίλαν έρχεται με στόχο να γίνει το αδιαμφισβήτητο Νο1 του κόσμου. Mε την υψηλή φιλοδοξία του να αποτελέσει κομβικό μέλος της ομάδας των Παριζιάνων που θα βάλει «τικ» στην εκκρεμότητα της ευρωπαϊκής δόξας, λέγε με Champions League.

Ντοναρούμα όπως Κουρτουά

Το ερώτημα είναι το εξής: Πόση ανάγκη είχε η Παρί τον Ντοναρούμα όταν έχει ήδη τον Κέιλορ Νάβας; Και 7 ακόμα τερματοφύλακες εδώ που τα λέμε, σύνολο 9, αλλά ΟΚ, αυτό είναι κάπως ίδιο και… διαφορετικό θέμα! Ο Κοσταρικανός έκανε πέρυσι εξαιρετική σεζόν. Για 2η φορά στην καριέρα του έρχεται αντιμέτωπος με «αχαριστία» ως ανταπόδοση. Το ίδιο δεν του είχαν κάνει και στη Ρεάλ Μαδρίτης φέρνοντάς του μπροστά του στην ιεραρχία τον Τιμπό Κουρτουά; Τελικά, σε βάθος χρόνου, λύγισε στον ανταγωνισμό με τον Βέλγο, αλλά πάλεψε σκληρά μέχρι να συμβεί αυτό. Είναι, άλλωστε, γεννημένος μαχητής. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει και ότι δεν τον πειράζουν τέτοια πράγματα. Το έδειξε εμμέσως και με τον τρόπο που αντέδρασε στο Instagram όταν είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν οι φήμες περί Ντοναρούμα: «Χάρισε την απουσία σου σε αυτούς που δεν εκτιμούν την παρουσία σου», ήταν το λακωνικό, αλλά γεμάτο νόημα, σχόλιο του.

Θα παλέψει, σίγουρα

Μην χάνουμε την ουσία: Ο Ντοναρούμα συνιστά μια εξαιρετική προσθήκη για την Παρί, εξαιρετικός ήδη από τα 22 του και το μέλλον του ανήκει. Αυτό σκέφτηκε κατά βάση η γαλλική ομάδα. Γιατί για το «άμεσο» δεν είχε πραγματικά κανένα λόγο να πάψει να εμπιστεύεται τον Νάβας. Δυστυχώς για τον Κοσταρικανό πέφτει ακόμα μια φορά θύμα των καταστάσεων και του ότι ενώ είναι πολύ καλός, δεν λογίζεται στους τοπ της θέσης παγκοσμίως. Είναι άραγε ο πιο υποτιμημένος τερματοφύλακας εκεί έξω; Μία ή άλλη, είναι ακόμα ασαφές πώς θα αντιδράσει. Δεν πρόκειται πάντως να συμβιβαστεί με ρόλο παγκίτη και δεν έχει λόγο να το κάνει. Ο Ντοναρούμα είναι μεν το μέλλον τα Παρί, αλλά ο Νάβας δεν αξίζει το περιθώριο στο «σήμερα». Είναι unfair. Θα παλέψει, όλα δείχνουν, σκληρά για τη θέση του. Και ότι θα έχει μαζί του ξανά ως συμπαίκτη τον φίλο του, Σέρχιο Ράμος δεδομένα θα τον οπλίσει με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη…

Διαβάστε επίσης

Οι έδρες των τελικών Champions και Europa League

Αλλάζει το σκηνικό – Έρχεται η «ψυχρή» λίμνη!

Το συγκινητικό μήνυμα του ΛεΠα στο τραγούδι της κόρης του, Konnie Metaxa

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το unfair της Παρί Σεν Ζερμέν στον Κέιλορ Νάβας με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.