MEDIA

Τάκης Σούκας: «Πρώτη Φορά»

Σε στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη και του Κώστα Μπαλαχούτη με τη συμμετοχή κορυφαίων ερμηνευτών.
Τάκης Σούκας: «Πρώτη Φορά»

Ο Τάκης Σούκας είναι ένας ογκόλιθος του τραγουδιού μας, με 60χρονη θητεία στο πάλκο και σχεδόν ανάλογη στη δισκογραφία.

Η μελωδική γραφή του ξεχώριζε και ξεχωρίζει, γιατί μεταξύ άλλων μετουσιώνει τα ακριβά και πολύπλοκα πετράδια της σε άμεσα μεστούς, γοητευτικούς καρπούς. Ο Τάκης Σούκας είναι βαθιά έντεχνος και λαϊκός συνάμα.

Σαν συνθέτης έχει συνεργαστεί με πολλούς τρανούς αλλά υπάρχουν και ορισμένοι, κλασικοί αλλά και νεότεροι με τους οποίους δεν συναντήθηκε σε αυτόν τον τομέα.

Τις πηγαίες συνθέσεις του του βέβαια τις έχουν τραγουδήσει και οι… πέτρες ενώ σαν εκτελεστής στο στούντιο και τις ζωντανές εμφανίσεις, με το ακορντεόν και το σαντούρι του, έχει συντροφεύσει το μεγαλύτερο κομμάτι του σύμπαντος του ελληνικού τραγουδιού.

Ο δίσκος «Τάκης Σούκας – Πρώτη Φορά» που κυκλοφορεί απ’ το Οgdoo Music Group είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός στην μεγαλειώδη πορεία του Σούκα στο ελληνικό τραγούδι.

Τον σμίγει για «Πρώτη Φορά» με πρωτότυπο υλικό με σπουδαίους τραγουδιστές από διαφορετικές γενιές όπως οι (κατά αλφαβητική σειρά) : Φωτεινή Βελεσιώτου, Γλυκερία, Χρήστος Δάντης, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Ορφέας Περίδης, Ηρώ Σαΐα.

Οι στίχοι του Νίκου Αναγνωστάκη και του Κώστα Μπαλαχούτη βαθιά συναισθηματικοί και καίριοι μαζί, μιλούν για μνήμες, όνειρα, αγάπες απογοητεύσεις, μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής, ιστορίες που έσβησαν αλλά άφησαν παντοτινά σημάδια και άλλες που έρχονται ή προσδοκούμε να ‘ρθουν. Σε μερικές περιπτώσεις φέρουν το γκρίζο των καιρών, όμως παράλληλα κουβαλάνε στο αίμα τους την ελπίδα.

Ο Σούκας εμπνέεται από αυτούς και καταθέτει τραγούδια καθημερινά, μεθυστικά στην στέρεη και γοητευτική λαμπρότητά τους, συγκινητικά και μαεστρικά πλεγμένα.

Οι ερμηνευτές με τη σειρά τους απογειώνουν τις πολύτιμες «πρώτες ύλες» με τρόπο μοναδικό και ουσιαστικό ταυτόχρονα.

Άλλωστε μιλάμε για ξεχωριστές, ο καθένας στην «κατηγορία» του, περιπτώσεις.

Καθοριστική στο τελικό αποτέλεσμα η ενορχήστρωση του Γιώργου Θεοδωρόπουλου, που βρίσκει στις περίτεχνες μελωδίες του Σούκα τις ατραπούς για να αναδείξει κι αυτός με τη σειρά του την ευφάνταστη δημιουργική του φλέβα.

Στην ηχογράφηση συμμετέχουν σολίστες μουσικοί ενώ δεύτερες φωνές κάνουν η Νεφάλη Φασούλη και ο Αποστόλης Ψυχράμης.

Μπορείτε να εξασφαλίσετε το CD «Πρώτη Φορά» τόσο από τα δισκοπωλεία και τις αλυσίδες λιανικής, όσο και με παραγγελία ακολουθώντας τον σύνδεσμο. Η «Πρώτη Φορά» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Media: Η παραλία επόμενα επεισόδια: Ο Χρήστος προτείνει στη Φανή να πουλήσουν το ξενοδοχείο και να φύγουν!

Η παραλία επόμενα επεισόδια: Ο Χρήστος προτείνει στη Φανή να πουλήσουν το ξενοδοχείο και να φύγουν!

Όλα όσα έρχονται στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Η Παραλία»

Media
Media: Όπου υπάρχει Ελλάδα: Παραμένει στο ΣΚΑΪ για δεύτερη σεζόν

Όπου υπάρχει Ελλάδα: Παραμένει στο ΣΚΑΪ για δεύτερη σεζόν

Παρά τα σενάρια περί «κόκκινης κάρτας», το «Όπου υπάρχει Ελλάδα» κερδίζει τελικά μια θέση και στο νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, με την Ευλαμπία Ρέβη να συνεχίζει το τηλεοπτικό της ταξίδι σε κάθε γωνιά της χώρας.

Media
Media: Grand Hotel επόμενα επεισόδια: Ο Ρήγας λυγίζει και αποκαλύπτει μισές αλήθειες στην Αλίκη!

Grand Hotel επόμενα επεισόδια: Ο Ρήγας λυγίζει και αποκαλύπτει μισές αλήθειες στην Αλίκη!

Τι έρχεται στα επόμενα επεισόδια στη σειρά «Grand Hotel»

Media
Media: MEGA: Επιστρέφει πασίγνωστη παρουσιάστρια στη πρωινή ζώνη

MEGA: Επιστρέφει πασίγνωστη παρουσιάστρια στη πρωινή ζώνη

Έτοιμη να γυρίσει στην πρωινή ζώνη του MEGA μετά τη γέννησή του παιδιού της, αγαπημένη παρουσιάστρια του τηλεοπτικού κοινού.

Media
Media: Ελένη Τσολάκη: Πότε επιστρέφει στο OPEN

Ελένη Τσολάκη: Πότε επιστρέφει στο OPEN

Η παρουσιάστρια ετοιμάζεται για τηλεοπτικό come back μετά την άδεια μητρότητας.

Media
Media: Ναταλία Γερμανού: Όλα στον αέρα με το μέλλον της στον ALPHA

Ναταλία Γερμανού: Όλα στον αέρα με το μέλλον της στον ALPHA

Παρότι η Ναταλία Γερμανού εξακολουθεί να βρίσκεται στον τηλεοπτικό αέρα του ALPHA, το μέλλον της στο κανάλι μόνο σίγουρο δεν είναι. Το «διαζύγιο» φαίνεται να τρενάρεται, όμως δεν αποκλείεται μια τελευταία ανατροπή.

Media
Media: Έρχεται στην Ελλάδα το The Good Doctor – Με τίτλο «Το Θαύμα»

Έρχεται στην Ελλάδα το The Good Doctor – Με τίτλο «Το Θαύμα»

Η παγκοσμίου φήμης σειρά “The Good Doctor” έρχεται στην Ελλάδα ως «Το Θαύμα». Πήρε χρηματοδότηση και ετοιμάζεται για πρεμιέρα με 70 επεισόδια. Όλες οι λεπτομέρειες.

Media
Media: Παιχνίδια εκδίκησης επόμενα επεισόδια: Η Βάνα προσπαθεί να ξαναφέρει κοντά Μάγια με Φίλιππο!

Παιχνίδια εκδίκησης επόμενα επεισόδια: Η Βάνα προσπαθεί να ξαναφέρει κοντά Μάγια με Φίλιππο!

Συγκλονιστικές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Παιχνίδια Εκδίκησης»

Media
Media: Λάκης Λαζόπουλος: Μεγάλη ανατροπή με το «Αλ Τσαντίρι»

Λάκης Λαζόπουλος: Μεγάλη ανατροπή με το «Αλ Τσαντίρι»

Ψήνεται μεγάλη ανατροπή για το Αλ Τσαντίρι Νιουζ. Τι έχει στο μυαλό του ο Λάκης Λαζόπουλος για την πετυχημένη εκπομπή του MEGA

Media