ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο καθοριστικός Εμβιλά – Τι γίνεται με μπακ

Ο 30χρονος μέσος θα χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα, καθώς ματς σαν κι αυτό με τους Βούλγαρους απαιτεί παίκτες με προσωπικότητα
Ολυμπιακός: Ο καθοριστικός Εμβιλά – Τι γίνεται με μπακ

Χωρίς αμφιβολία, ο Γιαν Εμβιλά στη μέρα του είναι όλο το κέντρο για τον Ολυμπιακό. Γι’αυτό και η παρουσία του είναι κομβική για τον «τελικό» με τη Λουντογκόρετς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο 30χρονος μέσος φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα, καθώς ματς σαν κι αυτό με τους Βούλγαρους απαιτεί παίκτες με προσωπικότητα. Κι ένας από τους «ερυθρόλευκους» που ανταποκρίνεται απόλυτα σε αυτόν τον χαρακτηρισμό είναι ο Γάλλος. Απόδειξη για το παραπάνω ήταν η ολιγόλεπτη συμμετοχή που είχε στο πρώτο ματς με τη Λουντογκόρετς. Με το που μπήκε στο παιχνίδι, ο άξονας των πρωταθλητών Ελλάδος απέκτησε περισσότερη κινητικότητα, κέρδισε μέτρα και έβαλε τους φιλοξενούμενους στο «κουτί» τους.

Eμβιλά: Η κυριαρχία στη μεσαία γραμμή

Αυτό περιμένει ο Πέδρο Μαρτίνς από τον Εμβιλά. Να πάρει… επ’ώμου τη μεσαία γραμμή και από εκεί οι Πειραιώτες να αρχίζουν να «χτίζουν» τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Πλέον, ο κεντρικός χαφ πατάει καλύτερα και σίγουρα θα είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά στον αγώνα της Τρίτης (10/8).

Αναφορικά με τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα βρεθούν στη βασική ενδεκάδα, ο Γιούσεφ Ελ Αραμπί είναι το φαβορί για την κορυφή της επίθεσης, ενώ στο τέρμα το δίλημμα ανάμεσα σε Βάτσλικ- Τζολάκη παραμένει. Η αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδος, αφότου πραγματοποιήσει την πρωινή της προπόνηση, θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Δευτέρας (9/8) για το Ράζγκραντ.

Πρώτα Λουντογκόρετς, μετά ο μπακ

Οπως σας έχει ενημερώσει το eSportime, η περίπτωση του Σέρχιο Εσκουδέρο για το αριστερό άκρο της άμυνας δεν προχώρησε, με τον Ολυμπιακό να έχει πάντα στα υπόψιν τον Μπάμπη Λυκογιάννη. Οχι εύκολη υπόθεση, καθότι ο Ελληνας διεθνής δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Κάλιαρι. Οπως εύκολη δεν είναι ούτεη περίπτωση του Αρκάντιους Ρέτσα, της Αταλάντα.

Ο 26χρονος Πολωνός είχε ακουστεί τις προηγούμενες ομάδες για τους «ερυθρόλευκους», αλλά η Σπέτσια κινήθηκε πιο γρήγορα και φαίνεται ότι θα τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού από την Αταλάντα. Πάντως, για την ώρα, ο φάκελος «μπακ» θα πρέπει να περιμένει για μετά την ρεβάνς με τη Λουντογκόρετς.

Διαβάστε επίσης: Λιονέλ Μεσι: Ξέσπασε σε κλάματα στο αντίο του στη Μπαρτσελόνα!

Ολυμπιακός: Το γκολ του Καμαρά απλώς έκρυψε τον προβληματισμό κάτω από το χαλί

Πινακάς – ΑΕΛ: Από την… Ιταλία χάλασε το «deal» με Ολυμπιακό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Ο καθοριστικός Εμβιλά – Τι γίνεται με μπακ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.