ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών. Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.
Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2021.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα, τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Οι υποψήφιοι μπορούν ηλεκτρονικά να δουν τα αποτελέσματα τους και την σχολή εισαγωγής τους. Φέτος ωστόσο με μία νέα καινοτομία από το Υπουργείο, τα αποτελέσματα μπορούν να ανακοινώνονται στους υποψηφίους και με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Συνολικά την φετινή χρονιά  οι συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις έφτασαν τους 103.468. Από αυτούς, οι 84.946 ήταν συμμετέχοντες μέσω της διαδικασίας των ΓΕΛ, και οι 18.522 συμμετείχαν μέσω ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εισήχθησαν φέτος στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.239 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Να θυμίσουμε ότι από φέτος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντας πολλούς υποψηφίους εκτός.

Τα αποτελέσματα για Επιλογής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι εδω , χρησιμοποιώντας  τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Αντίστοιχα για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ τα αποτελέσματα μπορούν να βρεθούν εδώ.

 

Διαβάστε Επίσης:

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τα στατιστικά των βαθμολογιών

Πανελλήνιες: Τέλος η αγωνία, ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Σκορδά – Λιάγκας: Ο Γιώργος Ασημακόπουλος στο πλευρό τους;

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Σε αυτές τις γιορτές ας κάνουμε «γούρι» μας την ελεημοσύνη

Σε αυτές τις γιορτές ας κάνουμε «γούρι» μας την ελεημοσύνη

Αντί να κρεμάσουμε γούρια στην πόρτα να «κρεμάσουμε» την απροθυμία μας για πράξεις αγάπης - Η ελεημοσύνη είναι το μόνο «γούρι» που δεν σπάει ποτέ

Κοινωνία
Κοινωνία: «Σαφάρι» ελέγχων από την Τροχαία: 6.000 αλκοτέστ παραμονή Χριστουγέννων – Ένας πήγε αυτόφωρο

«Σαφάρι» ελέγχων από την Τροχαία: 6.000 αλκοτέστ παραμονή Χριστουγέννων – Ένας πήγε αυτόφωρο

Ένας από τους 87 οδηγούς που έπιασαν τα αλκοοτεστ, είχε πάνω από το όριο των 0,60 και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη στο Πικέρμι

Βίντεο ντοκουμέντο από τροχαίο με εγκατάλειψη στο Πικέρμι

Η οικογένεια του νεαρού οδηγού μοτοσικλέτας κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής – Δεν εξετάζεται παράταση

Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής – Δεν εξετάζεται παράταση

Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για παράταση.

Κοινωνία
Κοινωνία: Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων

Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων

Silver Alert στις Σέρρες για την εξαφάνιση του 45χρονου Κωνσταντίνου Γκίνη, διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων. Έκκληση για βοήθεια στον εντοπισμό του.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χριστούγεννα: Το μόνο ατίμητο δώρο για όλους μας είναι η Γέννηση του Σωτήρα Χριστού

Χρυσό, λίβανο και σμύρνα Του προσφέραμε κι εκείνος μας ανταπέδωσε τη Βασιλεία των Ουρανών - Η Βηθλεέμ άνοιξε τη νέα Εδέμ

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Άδικος αποκλεισμός πολυτέκνων από το επίδομα παιδιού

Σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που πλήττει ιδιαίτερα τις πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες, άδικος αποκλεισμός τους από το επίδομα παιδιού (Α21).

Κοινωνία
Κοινωνία: Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Α21 επίδομα τέκνων: Κριτήρια του 2018 αφήνουν εκτός χιλιάδες οικογένειες

Τα εισοδηματικά κριτήρια του Α21 παραμένουν αμετάβλητα από το 2018, μειώνοντας συνεχώς τους δικαιούχους και πλήττοντας ακόμη και υπερπολύτεκνες οικογένειες κάτω από το όριο φτώχειας.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Γαλάτσι: Street party στον Άγιο Ανδρέα – «Δεν είναι πρώτη φορά» είπε ο Δούκας και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα

Όταν βλέπουμε ανάρμοστες εκδηλώσεις να γίνονται ακόμα και εντός των ναών, περιμένουμε να τους σεβαστεί ο κάθε «άνιωθος» Δήμαρχος;

Ελευθέριος Ανδρώνης