ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Είχε δώσει οδηγίες και για την κηδεία

Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτύπωσε σε συμβολαιογραφικό έγγραφο την τελευταία του επιθυμία, σχετικά με τον τόπο ενταφιασμού του.
Μίκης Θεοδωράκης: Είχε δώσει οδηγίες και για την κηδεία

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σε ό,τι αφορά τον τόπο που επιθυμούσε να ταφεί.

Χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρών στο λαϊκό προσκύνημα για το Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Η σορός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη κατέφθασε λίγο μετά τις 16:40 στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Εκεί όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου που περίμενε από το πρωί.

Κατά την άφιξή του, άπαντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς». Μάλιστα από τα ηχεία έπαιξε η μουσική από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» σκορπίζοντας τη συγκίνηση.

Η τελευταία επιθυμία του

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης είχε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σε ό,τι αφορά τον τόπο που επιθυμούσε να ταφεί. Σύμφωνα με το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, από τις 16 Ιανουαρίου του 2020 ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, αποτύπωσε σε συμβολαιογραφικό έγγραφο την τελευταία του επιθυμία.

Μέσω συμβολαιογραφικού εγγράφου ανέφερε ότι επιθυμία του ήταν να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο του Γάλατα Χανίων. Να βρίσκεται κοντά στους γονείς του και τον αδερφό του, που είχαν ήδη ενταφιαστεί.

Στη συμβολαιογραφική πράξη τονίζεται ότι ο τάφος που του έχει παραχωρηθεί έχει κατασκευαστεί από αρχιτέκτονα φίλο του, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.

Στο έγγραφο σημειώνεται επίσης ότι ο Μίκης Θεοδωράκης επιθυμεί να μεταφερθεί η σορός του στα Χανιά με πλοίο και όχι με κάποιο άλλο μέσο.

Την ίδια στιγμή, όριζε ως εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του δύο φίλους και συνεργάτες του. «Προκειμένου, ενεργώντας είτε από κοινού είτε ο καθένας απ’ αυτούς χωριστά, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Ενώπιον οιασδήποτε αρχής ή υπηρεσίας προς εκπλήρωση της ανωτέρω επιθυμίας του και δήλωσης επιλογής του τόπου ενταφιασμό του».

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ορίσει συγκεκριμένο γραφείο τελετών. προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του.

Διαβάστε ακόμη: 

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλονιστική υποδοχή με Ζορμπά

Μίκης Θεοδωράκης: Από σήμερα το λαϊκό προσκύνημα της σορού του!

ΠΑΟΚ: Ανεβάζει ρυθμούς ο Ροντρίγκο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: Είχε δώσει οδηγίες και για την κηδεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.