STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0: «Φονέας» των γιγάντων

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έριξε στο καναβάτσο και το «τριφύλλι», έπειτα από το 1-0 στην Τούμπα - Ο Παναθηναϊκός απείλησε, αλλά δεν σκόραρε
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0: «Φονέας» των γιγάντων

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: Ένα πανέμορφο γκολ του Μίκαελ Γκαρντάβσκι μόλις στο 5ο λεπτό έμελλε να χωρίσει τις δύο ομάδες (1-0).

Ο Γερμανός βρήκε δίχτυα με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ, ζευγαρώνοντας τις νίκες της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός, ύστερα από το γκολ που δέχθηκε, είχε την κατοχή, αλλά οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα μάρκαραν με δυναμισμό και υψηλή αυτοπεποίθηση, πατώντας και στο γρήγορο 1-0.

Εξάλλου από το νικηφόρο ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά είχε αποδείξει ότι παίρνει καλό βαθμό στην αμυντική λειτουργία.

Πέραν ενός σουτ του Καρλίτος και τη γενική πίεση που άσκησε, ο Παναθηναϊκός δεν είχε υποψία φάσης, ώσπου στο 42′ πλησίασε στην ισοφάριση.

Από παράλληλη σέντρα του Χουάνκαρ, ο Αϊτόρ πλάσαρε εντός περιοχής στον σωστό χρόνο, αλλά αστόχησε.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα, o οποίος έχασε λόγω τραυματισμού τον Πέδρο Κόντε στο 42′, να προσεγγίσει το γκολ.

Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με αξιώσεις, ο Μέντες σέντραρε παράλληλα, ο Περέα έκανε την προβολή, ωστόσο η μπάλα κατέληξε μακριά από την εστία.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία κεφαλιά του Ζβόνιμιρ Σάρλια που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γιούρι Λοντίγκιν.

Ήταν ένα 45λεπτο (48′ με τις καθυστερήσεις) που ο Παναθηναϊκός είχε σεβαστό ποσοστό κατοχής, αλλά χωρίς αντίκρισμα.

Οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν με μεγαλύτερη ορμή για το δεύτερο ημίχρονο, καταγράφοντας κάποιες αξιόλογες κατεβασιές από δεξιά με τον Γιάννη Κώτσιρα.

Σημαντική στιγμή για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 53ο λεπτό, όταν το μακρινό φάουλ του Ραμόν Λούντκβιστ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν βρει ρυθμό, τη στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε οπισθοχωρήσει αρκετά μέτρα.

Στο 56′ ο Φώτης Ιωαννίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Καρλίτος έγινε δεύτερος επιθετικός.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Αϊτόρ βρήκε την μπάλα με το χέρι, όμως, δικαιολογείται, αφού το χρησιμοποίησε για να στηριχθεί – επομένως εν τέλει δεν καταλογίστηκε πέναλτι.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καλύτερη από εκείνη του πρώτου, υπό την έννοια ότι οι στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες ήταν περισσότερες και πιο αξιόλογες.

Στο 63′ ο Περέα, ο οποίος ταλαιπώρησε πολύ την πρώην ομάδα του, πέρασε στο σπριντ τον Φραν Βέλεθ και σούταρε από πλάγια θέση, υποχρεώνοντας τον Σωκράτη Διούδη σε απόκρουση.

Έξι λεπτά αργότερα, από γύρισμα του Χουάνκαρ, ο Φώτης Ιωαννίδης δεν κατάφερε να πλασάρει όπως θα ήθελε από το ύψος του πέναλτι.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε πολύ επιθετικογενή τον Παναθηναϊκό με ταυτόχρονη παρουσία των Λούκας Βιγιαφάνιες, Τάσου Χατζηγιοβάνη, Σεμπαστιάν Παλάσιος, Φώτη Ιωαννίδη και Φεντερίκο Μακέντα, αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

 

H κάρτα του αγώνα

MVP: Ο Μίκαελ Γκαρντάβσκι. Αρκετοί παίκτες διεκδίκησαν τον συγκεκριμένο τιμητικό τίτλο, όμως, γκολ όπως το δικό του φέρνουν τον κόσμο στα γήπεδα. Παράλληλα, φανέρωσε κι ένα συνολικό καλό πρόσωπο.

UP: Ο Χουάν Χοσέ Περέα. Δραστήριος αλλά και ουσιαστικός απέναντι στην ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα. Ήταν εκείνος που έστρωσε στον Μίκαελ Γκαρντάβσκι για το 1-0. Ταλαιπώρησε πολύ τον Παναθηναϊκό και στο δεύτερο ημίχρονο.

DOWN: Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια. Δεύτερο ματς που δεν πείθει με την απόδοσή του, ασχέτως αν το πρώτο έληξε 4-0 υπέρ του Παναθηναϊκού. Σημείο-κλειδί η φάση του γκολ του Μίκαελ Γκαρντάβσκι, όπου ο υψηλόσωμος αμυντικός έχασε εύκολα τον Χουάν Περέα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος τα πήγε πολύ καλά. Στο 59′ ο Αϊτόρ βρήκε την μπάλα με το χέρι και αρχικά ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι, όμως, αφού κλήθηκε στο VAR και είδε τη φάση, πήρε πίσω την απόφασή του, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για χέρι στήριξης.

ΓΚΟΛ: 5′ Γκαρντάβσκι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37′ Κόντε, 61′ Λοντίγκιν, 80′ Γκαρντάβσκι, 84′ Σάλιακας – 22′ Σάρλια, 61′ Καρλίτος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Καραχάλιος (70′ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Γκαρντάβσκι, Περέα, Κόντε (42′ Μορέιρα, 86′ Μιλιντσεάνου).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (70′ Βιγιαφάνιες), Λούντκβιστ (56′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (79′ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (70′ Παλάσιος), Καρλίτος (79′ Μακέντα).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0: «Φονέας» των γιγάντων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.