ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Θύελλα αντιδράσεων από το νέο lockdown – Ολοκληρωτική καταστροφή στην οικονομία

Μία επανάληψη του περσινού χειμώνα φοβούνται οι καταστηματάρχες της εστίασης οι οποίοι δηλώνουν την αντίθεση τους με τα νέα μέτρα.
Θεσσαλονίκη: Θύελλα αντιδράσεων από το νέο lockdown – Ολοκληρωτική καταστροφή στην οικονομία

Από σήμερα Παρασκευή (1/10) βρίσκονται σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Λάρισα και Χαλκιδική.

Το «Mini Lockdown» με τα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 01:00 ως τις 06:00 τα ξημερώματα, αλλά και την απαγόρευση της μουσικής καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου στα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι την επόμενη Παρασκευή, στις 8 του μήνα.

Ωστόσο, οι παλαιότερες εμπειρίες οδηγούν τους καταστηματάρχες να πιστεύουν ότι η εφαρμογή των μέτρων θα πάρει παράταση. Πολλοί είναι αυτοί που επίσης βλέπουν να ξανάρχονται μέτρα σαν αυτά του περσινού χειμώνα που θα φέρουν ολοκληρωτική καταστροφή στις τσέπες τους.

 «Κάναμε προσλήψεις και τώρα αυτοί οι εργαζόμενοι θα μείνουν εκτός καταστήματος»

Ιδιαίτερες αντιδράσεις γίνονται από καταστηματάρχες που έχουν μαγαζιά που λειτουργούν με νυχτερινό ωράριο και οι οποίοι για άλλη μια φορά θα είναι αυτοί που θα «χτυπηθούν» πρώτοι από τους περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτης πατσατζίδικου στη Θεσσαλονίκη μιλώντας στην κάμερα του Open, ανέφερε πως θα αναγκαστεί να κλείσει το μαγαζί του -ξανά- καθώς λειτουργεί τις βραδινές ώρες και οι πελατεία του αφορά τους «ξενύχτηδες» των νυχτερινών κέντρων.

Ο ίδιος δήλωσε πως κατανοεί όλα τα θέματα υγείας αλλά υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν γίνει «φυσαρμόνικα» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Για άλλη μια φορά, η εστίαση είναι αυτή που μπαίνει πρώτη στο στόχαστρο. Εμείς έχουμε κάνει ήδη τον προγραμματισμό μας για την χρονιά. Κάναμε προσλήψεις και τώρα αυτοί οι εργαζόμενοι θα μείνουν εκτός καταστήματος! Έχουμε κάνει τα πάντα! Τηρούμε όλα τα μέτρα, έχουμε εμβολιαστοί αλλά πάλι θα “πληρώσουμε την νύφη”», ανέφερε εξοργισμένος για την κατάσταση.

Τις ίδιες απόψεις είχε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης ο οποίος μιλώντας στο Thesstoday.gr είχε να πει ότι οι καφετέριες και τα νυχτερινά κέντρα βιώνουν έναν γολγοθά δίχως τέλος και ότι για μια ακόμη φορά πλήττονται τα καταστήματα ψυχαγωγίας. «Ήδη οι καταστηματάρχες δέχτηκαν με δυσκολία την είσοδο στα καταστήματά τους μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τα νέα μέτρα που αναγκάζονται να κλείνουν πριν τις 1 το βράδυ και να λειτουργούν χωρίς μουσική.», τόνισε.

Οι καταστηματάρχες, οι οποίοι έχουν βιώσει ήδη μία φορά μεγάλη οικονομική ζημία, έχουν αποστείλει ήδη τα αιτήματα τους προς τους αρμόδιους ώστε να τους παρέχουν οικονομικά μέτρα στήριξης. Συγκεκριμένα, ζητούν βοήθεια για τα ενοίκια και τις επιστρεπτέες σε έναν κλάδο που έχει ήδη δεχτεί πολλά χτυπήματα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεσσαλονίκη: Θύελλα αντιδράσεων από το νέο lockdown – Ολοκληρωτική καταστροφή στην οικονομία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις