ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαββατοκύριακο «φωτιά» με ντέρμπι από την Ελλάδα μέχρι την… Αργεντινή!

Στο ρυθμό των ντέρμπι «χορεύουν» τα πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Σαββατοκύριακο «φωτιά» με ντέρμπι από την Ελλάδα μέχρι την… Αργεντινή!

Πανδαισία ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του διημέρου, καθώς σε πολλά ευρωπαϊκά (και όχι μόνο) πρωταθλήματα υπάρχουν σπουδαία παιχνίδια που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το Sportime σας παρουσιάζει τα πέντε ντέρμπι του σαββατοκύριακου που βάζουν «φωτιά», πέρα από το δικό μας Clasico Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Τορίνο – Γιουβέντους (2/10, 19:00)

Μια πόλη, δύο κόσμοι. Η πρωτεύουσα του Πιεμόντε φορά τα καλά της για το «Derby della Mole», το αρχαιότερο ματς αντιπαλότητας στην Ιταλία. Εξ αρχής η λαϊκή μάζα του Τορίνο υποστήριξε την ομώνυμη ομάδα, ενώ αντίθετα οι πιο συντηρητικοί και η αστική τάξη γενικότερα, ήταν στο πλευρό της Γιουβέντους.

Σε ό,τι αφορά το ποιος έχει την πλειοψηφία στο ιστορικό κέντρο της πόλης; Η «γκρανάτα» εξακολουθεί να διατηρεί έστω και μικρό προβάδισμα. Κατά τα άλλα η «Μεγάλη Κυρία» δείχνει να ανεβαίνει, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάζει. Πολύ καλύτερη είναι και η εικόνα που βγάζουν οι γηπεδούχοι, τουλάχιστον σε σχέση με πέρσι. Τηλεοπτική μετάδοση από το COSMOTE SPORT 2 HD.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (2/10, 22:00)

Το συγκεκριμένο παιχνίδι στο «Μετροπολιτάνο» ίσως είναι αυτό που θα κρίνει το μέλλον του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο των Καταλανών. Ο Ολλανδός «παίζει» το κεφάλι του σε αυτή την αναμέτρηση και (ακόμα) μια κακή εμφάνιση ή αποτέλεσμα ίσως αποβεί καθοριστικό. Από την άλλη, οι Μαδριλένοι είναι αήττητοι στις 4 πιο πρόσφατες συναντήσεις τους και έχουν ως στόχο να ψαλιδίσουν την διαφορά από την πρωτοπόρο Ρεάλ.

Πάντως για να το καταφέρουν θα πρέπει να εκμεταλλευτούν λίγο παραπάνω την έδρα τους, μιας και στο φετινό πρωτάθλημα μετρούν εκεί 1 νίκη και δύο ισοπαλίες απέναντι σε Έλτσε, Βιγιαρεάλ και και Μπιλμπάο. Τηλεοπτική μετάδοση από το NOVASPORTS 1 HD.

Σεντ Ετιέν – Λιόν (3/10, 21:45)

Από τα πιο κλασικά ευρωπαϊκά παιχνίδια με απίστευτη αντιπαλότητα. Το περίφημο «ντέρμπι του Ροδανού» αποτελεί ένα ματς με έντονα τοπικιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και μια κόντρα που δεν έχει να κάνει απλώς με το ποδόσφαιρο, αλλά και με βαθύτερες κοινωνικές αιτίες. Από τη μια, η μικρή «λαϊκή πόλη» του Σεντ Ετιέν και από την άλλη η Λιόν που αποτελεί ένα αστικό κέντρο με πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους. Στα αγωνιστικά οι γηπεδούχοι παραμένουν ουραγοί δίχως βαθμό, ενώ η ομάδα του Πέτερ Μπος προσπαθεί να αναρριχηθεί μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα.  Τηλεοπτική μετάδοση από το NOVASPORTS 2 HD.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι (3/10, 18:30)

Δύο από τις καλύτερες και πιο φορμαρισμένες ομάδες των τελευταίων ετών κοντράρονται στο «Άνφιλντ». Oι «κόκκινοι» βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με μόλις έναν βαθμό διαφορά από την αντίπαλό τους, αν και για τα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια… δεν έχουν να υπερηφανεύονται. Την περασμένη σεζόν η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε παράσταση τίτλου, ενώ συνολικά στις τρεις τελευταίες συναντήσεις, μετρούν δύο νίκες και μια ισοπαλία με τέρματα 9-2! Τηλεοπτική μετάδοση από το COSMOTE SPORT 3 HD.

Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς (3/10, 23:00)

Το λεγόμενο Superclásico. Η κόντρα των δυο ομάδων του Μπουένος Άιρες είναι κατά πολλούς το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι σε όλο τον πλανήτη. Μία αντιπαλότητα που κρατάει από τις αρχές του 1900 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα χωρίς να ξεθωριάζει. Από τη μία η φτωχή και εργατική τάξη με ότι πρεσβεύει κι από την άλλη η πλούσια τάξη. Όπως είναι λογικό φόρμες, προϊστορίες κτλπ λίγο ρόλο παίζουν σε τέτοια παιχνίδια. Όπως και να ‘χει πάντως, οι «εκατομμυριούχοι» της Ρίβερ είναι 2οι στη βαθμολογία με 26 βαθμούς και  5 νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια, ενώ οι «Γενοβέζοι» της Μπόκα είναι έκτοι με έξι βαθμούς λιγότερους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαββατοκύριακο «φωτιά» με ντέρμπι από την Ελλάδα μέχρι την… Αργεντινή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.