ΑΓΓΛΙΑ

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Ματσάρα με νικήτρια την… Τσέλσι

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι προσέφεραν θέαμα με το τελικό 2-2 να κρατά αμφότερες κάτω από την κορυφή της Premier League
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Ματσάρα με νικήτρια την… Τσέλσι

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η 7η αγωνιστική της Premier League, αφού όποιος είδε το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι χόρτασε μπάλα. Το τελικό 2-2, βέβαια, δεν άφησε ικανοποιημένους τους οπαδούς των δύο ομάδων, αλλά μάλλον όλους τους υπόλοιπους.

Οι δύο ομάδες που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στην Αγγλία και είναι οι κατά τεκμήριο πιο σταθερές, έδειξαν έτοιμες για μία ακόμη κόντρα. Το εάν, όμως, θα καταφέρουν να το πάνε έως το φινάλε και εάν θα υπάρξει και τρίτος πόλος θα φανεί. Η Τσέλσι, πάντως, με την ισοπαλία είναι πρωτοπόρος.

Στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ» Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα. Συνολικά οι «πολίτες» ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία με τον Φόντεν και γενικά πατούσαν καλύτερα. Χτυπούσαν κυρίως από αριστερά, εκεί που κινούνταν Φόντεν και Γκρίλις και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στον Μίλνερ.

Ο Κλοπ δεν το διάβασε σωστά, δεν αντέδρασε γρήγορα και στην πορεία το πλήρωσε. Μπορεί στο 59′ κόντρα στη ροή του αγώνα η Λίβερπουλ να προηγήθηκε με τον Μανέ από ασίστ του Σαλάχ, αλλά δέκα λεπτά μετά ο Φόντεν ισοφάρισε. Τον έχασε ο Μίλνερ, ο οποίος φλέρταρε και με την αποβολή πιο μετά με αποτέλεσμα έστω και καθυστερημένα να βγει από το ματς. Με εξωγήινο γκολ ο Σαλάχ έκανε το 2-1 στο 76′, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε όρθια ισοφαρίζοντας στο 81′ με τον Ντε Μπρόινε. Είχε και δόση τύχης το γκολ, καθώς η μπάλα κόντραρε στον Ματίπ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Μίλνερ (78′ Γκόμεζ), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τζόουνς, Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (68′ Φιρμίνο).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο, Ζεσούς, Φόντεν, Γκρίλις (66′ Στέρλινγκ).

Tο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο (2/10)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον 1-1 (43′ Μαρσιάλ – 65′ Τάουνσεντ)

Γουλβς-Νιούκαστλ 2-1 (20′ και 58′ Χι-Τσαν – 41′ Χέντρικ)

Λιντς-Γουότφορντ 1-0 (18′ Γιορέντε)

Μπέρνλι-Νόριτς 0-0

Τσέλσι-Σαουθάμπτον 3-1 (9′ Τσαλόμπα, 85′ Βέρνερ, 89′ Τσίλγουελ – 61′ πέν. Γουόρντ-Πράουζ)

Μπράιτον-Άρσεναλ 0-0

Κυριακή (3/10)

Γουέστ Χαμ-Μπρέντφορντ 1-2 (80′ Μπόουεν – 20′ Εμπουεμπό, 90’+4 Γουίσα)

Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ 2-2 (61′ Ολίσε, 72′ Σκλουπ – 31′ Ιχεανάτσο, 37′ Βάρντι)

Τότεναμ-Άστον Βίλα 2-1 (27′ Χομπιεργκ, 71 Λούκας – 67′ Γουάτκινς)

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (59′ Μανέ, 78′ Σαλάχ – 69′ Φόντεν, 81′ Ντε Μπρόινε)

 

Η βαθμολογία της Premier League

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2: Ματσάρα με νικήτρια την… Τσέλσι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.