ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός- Φενέρμπαχτσε: Να παραμείνει τέλειος στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το 5/5 στην έδρα του απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα η οποία μάλιστα μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες απέναντι στην ελληνική ομάδα
Ολυμπιακός- Φενέρμπαχτσε: Να παραμείνει τέλειος στο ΣΕΦ

Μετά τη νίκη επί της Άλμπα ο Ολυμπιακός κατέγραψε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για σκέψη.

Κι αυτό γιατί στο… καπάκι ο Ολυμπιακός έχει ακόμα ένα δύσκολο αγώνα μπροστά του. Η Φενέρμπαχτσε έρχεται στο ΣΕΦ με ρεκόρ 2-4, πληγωμένη από δύο ήττες στις λεπτομέρειες (από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα). Αλλά και… καθολικώς διαμαρτυρόμενη για τη διαιτησία στους αγώνες αυτούς, όπως και με τον Παναθηναϊκό όπου επίσης είχε ηττηθεί στις λεπτομέρειες. Αυτές οι φωνές πολλές φορές έχουν τη σκοπιμότητα της προετοιμασίας του επόμενου αγώνα αλλά ας μη… δηλητηριάζουμε τη σκέψη μας με τέτοια επικοινωνιακά παιχνίδια.

Διότι η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει έναν πολύ δύσκολο αγώνα μπροστά του. Απέναντι σε μια ομάδα με γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ, γεμάτο εμπειρία και ικανότητες. Το τζάμπολ έχει προγραμματιστεί για τις 21:00 (NS PRIME).

Οι Πειραιώτες θα πρέπει να επιστρέψουν στις γνωστές τους επιδόσεις στην άμυνα ώστε να βρουν τις λύσεις απέναντι στους Τούρκους. Κι έτσι να διατηρήσουν το αήττητο στο ΣΕΦ όπου ήδη μετρούν 4/4 φέτος στην Euroleague.

Δείτε τα ρόστερ των ομάδων

Παράλληλα για τον Ολυμπιακό είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να… καθαρίσει το μητρώο του απέναντι στη Φενέρ. Οι Τούρκοι μετρούν πέντε συνεχόμενες νίκες επί της ελληνικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός επικράτησε για τελευταία φορά της Φενέρμπαχτσε την 1η Φεβρουαρίου του 2018 όταν είχε νικήσει με το επιβλητικό 95-70. Τότε μάλιστα οι Πειραιώτες είχαν… 13/17 τρίποντα

Ολυμπιακός- Φενέρμπαχτσε: Η ανάλυση του αντιπάλου της ελληνικής ομάδας

Η Φενέρμπαχτσε διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στην Euroleague με παθητικό τους 69,8 πόντους. Επίσης είναι μια ομάδα με εξαιρετική δημιουργία όπως δείχνουν και οι 18,8 ασίστ που έχει κατά μέσο όρο. Και βέβαια είναι πρώτη στα κλεψίματα με 8,8 ανά αγώνα. Κάτι που της δίνει την ευκαιρία να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Κι αυτό είναι ένα παιχνίδι που ζητά και αρέσει στην ομάδα.

Κατά συνέπεια είναι και η ομάδα που ωθεί τους αντιπάλους της στα περισσότερα λάθη (15,7 κατά μέσο όρο).

Στο θέμα με τα λάθη, όμως υπάρχει και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό. Διότι μπορεί η Φενέρμπαχτσε στους πρώτους 6 αγώνες της να παίρνει τους 14,5 πόντους της από λάθη των αντιπάλων της, όμως… τιμωρείται χειρότερα! Από τα δικά της λάθη. Συγκεκριμένα η Φενέρ δίνει 17,5 πόντους από δικά της λάθη στους αντιπάλους της.

Με λίγα λόγια το 25% του παθητικού της (το 1/4 των πόντων που δέχεται δηλαδή) είναι απόρροια των δικών της λαθών.

Ας το κρατήσουμε….

Αυτά είναι τα πολύ σημαντικά στοιχεία για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς που έρχεται αποφασισμένη στο ΣΕΦ μετά τις δύο ήττες στις λεπτομέρειες (και με πολλά παράπονα για τη διαιτησία) από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Όπως μπορείτε να δείτε στα στατιστικά, το δίδυμο ψηλών, Βέσελι και Μπούκερ δίνουν συνολικά 21,8 πόντους (από τους 73,5) και 11,5 ριμπάουντ (από τα 34).

Ο Πιέρια Χένρι και ο Νάντο Ντε Κολό είναι υπεύθυνοι περίπου για τις μισές ασίστ της ομάδας (8,2 από τις 18,8) και μαζί με τους Μπούκερ , Βέσελι και Πολονάρα έχουν τα 7,1 από τα 8,8 κλεψίματα της ομάας.

Είναι μια ομάδα με πολύ «γεμάτο» ρόστερ όπως φαίνεται κι από το ότι 8 παίκτες παίζουν μεταξύ 20-28 λεπτών κι άλλοι τρεις κοντά στα 10-11 λεπτά.

Τέλος ας δούμε την ομαδική σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Βλέπετε τους τομείς που αναφέραμε (ασίστ και κλεψίματα) στους οποίους υπερέχει η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Από την άλλη η επίθεση των 73,5 πόντων δεν είναι και ιδιαίτερα… κολακευτικό επίτευγμα όπως και το 67,4% στις βολές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός- Φενέρμπαχτσε: Να παραμείνει τέλειος στο ΣΕΦ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College