ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Τότε χορηγείται – Πόσο θα είναι

Ανοίγει σε 10 μέρες η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης. Δείτε πόσο θα είναι το ποσό και οι δόσεις.
Επίδομα θέρμανσης: Τότε χορηγείται – Πόσο θα είναι

Το επίδομα θέρμανσης θα έρθει σύντομα για να ελαφρύνει τους επιβαρυμένους πολίτες από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, όπως σας ενημέρωσε το Sportime, αναμένεται να ανοίξει στις 10 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, η πρώτη δόση του επιδόματος σε όσους είχαν λάβει και πέρσι επίδομα, θα καταβληθεί εντός 30 ημερών, δηλαδή μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Επίδομα θέρμανσης, δικαιούνται όσοι χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο. Ακόμη, το δικαιούνται άτομα που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή πέλετ με την προϋπόθεση ότι η κύρια οικεία τους βρίσκεται σε μέρος με πληθυσμό κάτω των 2.500.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Για την απόκτηση του επιδόματος πρέπει να τηρούνται και κάποια εισοδηματικά κριτήρια. Συγκεκριμένα:

  • Φορολογούμενα άτομα άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει με εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην ξεπερνάει τα 14.000 ευρώ και να μην κατέχουν κτίσματα ή οικόπεδα αξίας άνω των 180 χιλιάδων ευρώ.
  • Έγγαμοι και άτομα υπό σύμφωνο συμβίωσης με συνολικό εισόδημα εως 20.000 ευρώ και οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Σε αυτή τη περίπτωση το όριο εισοδήματος αυξάνεται με τα νούμερα των παιδιών. Για κάθε τέκνο της οικογένειας το όριο αυξάνεται κατά 3.000.

Τα πλάνα της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στο Mega, για τα πλάνα της κυβέρνησης ώστε για τον έλεγχο των ανατιμήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Υπουργείο Ενέργειας, επεξεργάζεται σχέδιο διευκόλυνσης των πολιτών το οποίο θα γίνει γνωστό σύντομα.

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόγραμμα το οποίο αγγίζει σε αξία το μισό δισεκατομμύριο. Η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου εργάζεται δυναμικά για την διευθέτηση του προβλήματος ενώ καθησύχασε τους πολίτες ότι υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για την υλοποίηση του πολιτικού σχεδίου.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Τότε χορηγείται – Πόσο θα είναι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.