ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Rafale: Το γαλλικό σχέδιο επίθεσης μαμούθ που σόκαρε την Τουρκία

Τα Rafale έχουν σοκάρει δύο φορές στο παρελθόν τους Τούρκους σε Μάλι και Λιβύη.
Rafale: Το γαλλικό σχέδιο επίθεσης μαμούθ που σόκαρε την Τουρκία

Rafale: Το γαλλικό σχέδιο επίθεσης μαμούθ που σόκαρε την Τουρκία ήδη έχει αρχίσει να μελετάται από τους Τούρκους ειδικούς.

Σύμφωνα με το τουρκικό csavunma.com, τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale «διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρήσεις της Γαλλίας στο Μάλι, καταστρέφοντας εχθρικές υποδομές και υποστηρίζοντας φιλικά στρατεύματα».

«Τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη Rafale, που αναχωρούσαν από την αεροπορική βάση Saint-Dizier στην ανατολική Γαλλία, παρέμειναν στον αέρα για περίπου 9 ώρες και 35 λεπτά, πραγματοποιώντας αεροπορική επιδρομή και χτυπώντας 21 στόχους», τονίζουν οι Τούρκοι.

«Η γαλλική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη αεροπορική επιδρομή στην ιστορία της. Στη συνέχεια, τα αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο N’Djamena στο Τσαντ», τονίζεται.

Όπως γίνεται αντιληπτό το συγκεκριμένο σενάριο της γαλλικής επίθεσης στο Μάλι, σοκάρει τους Τούρκους ειδικούς, οι οποίοι και αντιμετωπίζουν με δέος τα γαλλικά μαχητικά της Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη επίθεση και ο μεγάλος χρόνος διάρκειάς της, καθώς και ο σημαντικά υψηλός αριθμός στόχων βάζει… δύσκολα στους Τούρκους.

Η προβληματική τουρκική αεράμυνα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει επιτυχώς ένα παρόμοιο σενάριο ελληνικής αντεπίθεσης σε τουρκικές θέσεις.

Να θυμίσουμε επίσης την διπλή επίθεση πέρσι το καλοκαίρι, με αγνώστου προέλευσης Rafale, σε τουρκική βάση στην Λιβύη, όπου τα μαχητικά κατέστρεψαν χωρίς αντίσταση τους Τούρκους.

Λέγεται ότι μετά την επίθεση αυτή η Αθήνα αποφάσισε την οριστική αγορά των γαλλικών μαχητικών.

Μην ξεχνάμε ότι τα ελληνικά μαχητικά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα χρήσης των πυραύλων Meteor, οι οποίοι θα μπορούν να καταστρέψουν κάθε πιθανό στόχο πριν τα τουρκικά μαχητικά βρεθούν στο Αιγαίο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Το γαλλικό σχέδιο επίθεσης μαμούθ που σόκαρε την Τουρκία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.