ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σφαλιάρα αντιπολίτευσης σε Ερντογάν: Γίναμε ρεζίλι με τα χρήματά μας

Το φιάσκο της αγοράς μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-35 έχει επιφέρει μεγάλη επικριτική από το εσωτερικό της Τουρκίας προς το πρόσωπο του Ερντογάν.
Σφαλιάρα αντιπολίτευσης σε Ερντογάν: Γίναμε ρεζίλι με τα χρήματά μας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Ρώμη όπου και συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στο πλαίσιο των συζητήσεών τους έγινε κουβέντα και για την ενδεχόμενη απόκτηση Αμερικάνικων αεροσκαφών F-35 από την Τουρκία. Ωστόσο η εξέλιξη ήταν αρνητική για την μεριά της Τουρκίας, με τον εκπρόσωπο του Πεντάγωνου, Τζο Κίρμπι, να δηλώνει ότι συζητιέται η ολοκλήρωση της αποβολής της γείτονας χώρας από το πρόγραμμα F-35.

To συγκεκριμένο φιάσκο θεωρείται μεγάλο ρεζίλεμα της χώρας από του Τούρκους. Η επικριτική στο πρόσωπο του Ερντογάν είναι μεγάλη την ώρα που ο ίδιος ακύρωσε τελευταία στιγμή το ταξίδι του στον ΟΗΕ εντείνοντας τις ανησυχίες για την υγεία του.

Η αντιπολίτευση έριξε τις ευθύνες στον Ερντογάν για το «ρεζιλίκι» της χώρας διεθνώς με την αποτυχία της απόκτησης των μαχητικών, στα οποία μάλιστα η Τουρκία ήταν συμπαραγωγός. «Γίναμε ρεζίλι με τα λεφτά μας», λένε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, και τα Τουρκικά ΜΜΕ ασκούν σκληρή κριτική στις πολιτικές του ηγέτη της χώρας τους κάνοντας μάλιστα λόγω για «το μεγαλύτερο φιάσκο της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας».

Ο σταθμός FOX αναφέρθηκε επίσης στην απόκτηση των S-400 τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για να τονίσει τις λάθος κινήσεις της ηγεσίας της χώρας.

Όλα αυτά την ώρα που υπάρχει έντονη γκρίνια από τους Τούρκους και τον Ερντογάν για τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη. Το γεγονός ότι δημιουργήθηκε στρατιωτική βάση δίπλα στα σύνορα της Τουρκίας είναι ένα φλέγων ζήτημα για τους Τούρκους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σφαλιάρα αντιπολίτευσης σε Ερντογάν: Γίναμε ρεζίλι με τα χρήματά μας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.